Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Új pályázat a helyiségekre

Felbontja a határőrség korábbi szerződéseit a Táncsics utcai laktanya kezelője, a megyei rendőr-főkapitányság.


Ezzel megszüntetik azt a gyakorlatot, hogy néhány helyiséget térítésmentesen biztosítsanak civil szervezeteknek. sopron

– Költségvetési szervezetként gyakoroljuk a Táncsics utcai laktanya vagyonkezelői jogát. Ebből eredően nincs jogosultságunk, hogy térítésmentesen adjunk bérbe helyiségeket – mondta a határőrség által korábban kötött ilyen jellegű szerződésekkel kapcsolatban dr. Szabadfy Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány. – Ezért jövő év januárjától az eddigiektől eltérő helyiséggazdálkodást folytatunk.

Megbízzuk regionális ellátó igazgatóságunkat, hogy a kiadható helyiségek bérletére pályázatokat írjon ki. Reményeink szerint erre még az idén sor kerülhet.

A laktanyában megszüntetik a civil szervezetek térítésmentes helyiséghasználatát. E témában pályázatot fognak kiírni. Fotó: Magasi
A laktanyában megszüntetik a civil szervezetek térítésmentes helyiséghasználatát. E témában pályázatot fognak kiírni. Fotó: Magasi

A korábbi határőrlaktanya egyik épületében kollégium működött, idén már ez is kiköltözött. A polgárőr-egyesület szintén kapott irodát, miként a határőrök nyugdíjasklubja és a hagyományőrző egyesület is. Sopron Város Fúvószenekara pedig próbatermet használt a laktanyában hosszú éveken keresztül.

A laktanya sorsával kapcsolatban Erhardt László ezredes, az ORFK regionális ellátó igazgatóságának vezetője érdeklődésünkre elmondta: a Táncsics utcai objektum túlságosan nagy, állaga leromlott, a fenntartási költségek tetemesek. Mindezek miatt a laktanya jövőbeni hasznosítására már zajlanak az egyeztetések az önkormányzattal, a minisztériummal és a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel. Az elképzelések szerint közbeszerzési eljárásban szeretnék meghirdetni az ingatlant, ennek fejében pedig vagy egy új, XXI. századi színvonalú épületet húznának fel a rendőrség számára a laktanya területén, vagy a jelenlegi, Lackner utcai tömb felújítására, bővítésére kerülne sor. A döntés végső soron a felügyeletet ellátó minisztériumé és a vagyonkezelő zrt.-é. Viszont hogy ez mikor történik meg, az még egyelőre bizonytalan.

Olvasóink írták

  • 1. kertész 2009. november 23. 09:42
    „Gratula a döntéshez!
    Ilyen módon támogatja a kapitányság a nyugdíjas klubokat,hogy megszünteti a beszélgetésre,vezetőségi ülésekre szánt helyíségek bérletét.Igaz a vezetőket ez nem fogja érinteni ,mert már részükre le van fényezve egy milliós fizetéssel rendelkező örző-védő kft ügyvezető igazgatói posztja.A kis rendőr, határőr meg le van sajnálva.Évente kiosztanak egy tányér gulyáslevest nekik és az éves terv egy pontja ki van pipálva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A veszélyes helyek vonzzák riportra

A 2009-es Junior Príma-díj magyar sajtó kategóriájának egyik díjazottja lett a soproni származású… Tovább olvasom