Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Új őrző-védő cég a Deák téren

Sopron - Új őrző-védő céggel kötött szerződést a Sopron Holding Zrt. a Deák tér biztonságának megőrzésére. A soproni vállalkozás napi huszonnégy órában felügyeli a rendet.
Augusztus 9-től új cég felügyeli a soproni Deák tér rendjét. A Sopron Holding Zrt. ezúttal a soproni AGR-Sec Kft.-vel kötött határozatlan idejű szerződést. Böszörményi Lajos, a társaság vezetője a Kisalföldnek elmondta, ars poeticájuk szerint erélyesen, de udvariasan igyekeznek rendet tartani a forgalmas téren. Fellépésükre minden bizonnyal különösen az éjszakai órákban lesz szükség. Már készülnek az új egyenruhák, a fényképes igazolványok és az információs táblák. A kft. munkatársaival 24 órás őrzésre szerződtek, nappal egy, éjszaka két őr felügyeli a tér rendjét. Hogy mindez mennyibe kerül, azt nem árulták el a szerződő felek, Böszörményi Lajos annyit jegyzett csak meg, hogy olcsóbbak, mint elődeik...

Új biztonsági cég felügyeli a Deák tér rendjét. A soproniak szeretnék megőrizni a felújított parkot, zöldjével, nyugalmával együtt. Fotó: Maga
Új biztonsági cég felügyeli a Deák tér rendjét. A soproniak szeretnék megőrizni a felújított parkot, zöldjével, nyugalmával együtt. Fotó: Magasi


A Deák tér őrzése azért is került különösen a figyelem középpontjába, mert több száz milliós, uniós forrásból végzett felújítását követően a vandálok folyamatosan rongálták berendezéseit.

A soproniak figyelnek
Még augusztus első napjaiban készített felvételt a Deák téren egy szemfüles olvasónk arról, hogy éjszaka két sárga mellényes férfi – olvasónk szerint a tér őrei – egy padon ülve beszélget. Akkor, amikor a közelben egy fiatalokból álló társaság a játszótér mászókáin „súlypróbát" végzett... Olvasónk feltette a kérdést: mire szerződtek a parkőrök, ha nem arra, hogy az ilyen eseteket megakadályozzák?

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. Jereváni 2008. augusztus 24. 14:11
  „Intel!
  A Deákk téren van térfigyelő! Tudod hol? A biztosító falán... és tudod mit lát? A biztosítónak a reklám tábláját meg a 3 zászlót...
  menj el nézd meg, ott van egy sötét gömbben a kamera... Bár minek?? Úgyesem lát semmit. tehát kamera van, csak nagyon rossz helyen!
  Az őrző védő cégről meg csak annyit, hogy ugyan azzal a személyzettel dolgozik mint ennek előtte...”
 • 38. intel 2008. augusztus 24. 10:45
  „A Deák téren a városvezetéssel van a legnagyobb gond, mert semmit nem biztosít.
  Miért nincs ott térmegfigyelő kamera?
  Miért nincs ott veb kamera?
  Miért nem rendes biztonsági szolgálatot alkalmaznak?
  Nekik lenne a dolguk a rendfentartása, ha pedig nem sikerülne, akkor polgárőrség és rendőrség hivása segítségért.

  Mi kell ehhez? Pénz és semmi más!
  Van pénz? Van hát! Folyik a perekbe, meg a régi városvezetés mocskolására...
  Szerencse, hogy nem nevezték még el a Deákteret komcsi térré....

  Ennyi”
 • 37. Etikai bizottsági elnök 2008. augusztus 22. 22:22
  „36. baszogató kretén!
  Elnézését kérem a megszólításért, de Ön választotta ezt a nevet magának! Visszautasítom a vádjait, hogy a kollegáim szolgálati időben söröznek vagy bármilyen más alkoholt fogyasztanak! Az, hogy szolgálati időn kívűl szabadidejükben mit csinálnak az egyesület tagjai ahhoz még nekem sincs közöm nem még önnek kedves uram! Ellenben, ha ilyet tapasztal, hogy szolgálati időben alkoholizálnak az egyesület tagjai abban az esetben várom öntől és bárki mástól is a jelzést, hogy az ügyet kivizsgálhassuk! Természetesen pontos hely, és időpont megjelöléssel ami alapján utánna tudunk nézni, hogy éppen ki és hol volt szolgálatban. Nézze mi a szabadidőnk terhére és a családtól vesszük el az időnket azzal, hogy kimegyünk járőrözni amiért egy árva Ftot sem kapunk fizettségként. Sőt havi tagdíjat fizetünk azért, hogy kimehessünk járőrözni. Nézze, Önnek lehet hogy semmi a mi munkánk, de ám, jöjjön közénk és tegyen valamit azért ami csípi a szemét ebben a városban a közrendet illetően. Tudja amíg mi ott állunk egy baleseti helyszínnél csak azért, hogy Ön és más biztonságban közlekedhessen amíg elmegyünk 2 - 3 napokra sok esetben vidékre körözött gépjárműveket keresni távol a családtól addig sokan otthon pöffeszkednek a karosszékben és esetlegesen a Győzike shown röhögnek jókat vagy éppen az ablakon leskelődnek és ha rendbontást látnak akkor inkább gyorsan visszahuzódnak az ablakból nehogy ha megkérdezik, hogy mit látott valójában, pontos információt tudjon adni! Nem mártírként viselkedünk mégha ön ezt úgy is látja csak tudja mi éves szinten 5 - 6 ezer órákat töltünk csak azért szolgálatban, ön és a családja nyugodtan alhasson!”
 • 36. baszogató kretén 2008. augusztus 22. 21:18
  „A polgárőrség lelkesedése dícséretes. Ettől függetlenül én úgy látom, tagjai nagy része arra használja státuszát, hogy otthonról legálisan távozzon egy kis baráti sörözésre. Félre ne értsen senki, én ezt nem sajnálom tőlük, de azért mártírként sem kellene viselkedni, ilyen hozzáálás mellett.”
 • 35. koko62100 2008. augusztus 22. 20:55
  „Az Önkormányzat keményen 1.4millioval támogatja a polgárőrséget!Látom ugyis ez mindenkinek a legfontosabb!Ki menyit kap!De sajnos itt mindenki a csodára vár!Mert azér szomorú,hogy mi a szabadidönket áldozzuk fel a városért és ez a köszönet a mélyen tisztelt lakosságtól!Kicsit ezen kellene elgondolkodni,hogy mi ezért pénzt nem kapunk csak ugymondván ilyen kreténektől a baszogatást!!!!”
 • 34. Deák téri lakó 2008. augusztus 22. 18:29
  „32. parancsnok!
  Évente 1.5 - 2 millió Ft caklipakli.”
 • 33. Vélemény 2008. augusztus 22. 15:43
  „koko62100

  A csodára már régen nem várunk!

  VISZONT TISZTESSÉGESEN és HATÉKONYAN DOLGOZÓ RENDŐRSÉGRE és TALÁN POLGÁRŐRSÉGRE IS!”
 • 32. parancsnok 2008. augusztus 22. 12:43
  „Hogy mennyibwkerölt ez a polgár őr vállalkozás arról a polgármester úgyanúgy hallgat mint az elveszett perekről,
  Várkerületről, testvérvárosi kapcsolatokról, eredménytelen nagycenki furásról stv”
 • 31. Deák téri lakó 2008. augusztus 21. 18:36
  „Tisztelt Koko úr!
  1.
  Vannak akik egyéb okok miatt ha akarnának sem tudnak sem polgárőrnek sem rendőrnek menni!

  2.
  Ha ennyire védi a polgárőrséget feltételezem, hogy Ön is polgárőr.

  3.
  Tanuljon meg helyesen írni!

  4.
  Ön azt írja, hogy: a polgárőrség és a rendőrségnek nem az a feladata, hogy a deák teret őrizze!!!!
  Erre a válaszom: Talán arra kellene jobban figyelni ahol nagyobb a bűnözés és nagyobb az eshetőség a rongálásra. Itt egy közel 700 millió Ftos térről van szó amire ha nem vigyáznak az illetékes urak akkor nem adok 1 évet és oylan lesz szinte mint volt ennek előtte.

  5.
  Én is és a város többi lakója pénzéből van fenntartva a rendőrség is és a polgárőrség is amiért bizony valami érdemleges szolgáltatást vár el a város lakossága!”
 • 30. koko62100 2008. augusztus 21. 18:24
  „Hogy válaszoljak egy pár kérdésre!A polgárőrségnél az 50 fő az teljessen valos!Mind az 50-ven fő nem jár ki,mert az 50 főbe benne van a könyvelője az egyesületnek az autoszerelönk pl.Az ugymond aktiv polgárőrök mindössze 25-30fő!És mégegyszer hangsulyozom a polgárőrség és a rendőrségnek nem az a feladata, hogy a deák teret őrizze!!!!Hanem az egész várost!!És sajnos mindenki csak itt irogat ahelyett hogy tenne is valamit azért, hogy ezek a rongálások ne valosuljanak meg!Magyar ember böszmesége, hogy mindig csak mást hibáztat!Igenis nem az ablakba kéne lesgelödni és azt nézni ki mit csinál éppen hanem a saját körzetben össze kellene fogni a lakosáágnak!Nem kell polgárőrnek lenni a deák téri lakok fogjanak össze a saját környezetükér!!!Ne a csodára várjanak!”
 • 29. Anonymhús 2008. augusztus 20. 20:32
  „Elolvasva az eddigi hozzászólásokat, fenntartom véleményemet, hogy itt komoly, városatyailag osszehangolt pénzlenyúlás folyik /MolnárSimonFodor módszerrel/. Hogyan lehet az ilyen jelenségeknek MEGÁLLJ-t parancsolni?”
 • 28. miracle 2008. augusztus 19. 22:34
  „zotya36

  Kkét irányban fognak szaladni, ezzel is megtévesztik az ellent!”
 • 27. Zotya36 2008. augusztus 19. 21:04
  „Nappal 1,éjszaka 2 őr fog vigyázni a deák térre :)
  És mit fog csinálni az a két őr,ha jön egy 10-15 fős italtol feldoppingolt társaság?Szerintem elbujnak,és nem látnak inkáb semmit.”
 • 26. macskakövi 2008. augusztus 19. 20:44
  „20.

  Teljesen igazad van! Ha az ilyenekre meg a polgárőrségre teljesen feleslegesen elszórt pénzt a rendőröknek fizetnék ki túlórapénzként, jóval több köszönet volna benne!”
 • 25. soproni 2008. augusztus 19. 18:24
  „hoppá....lakóval”
 • 24. soproni 2008. augusztus 19. 18:22
  „Lehet,hogy jobban járnánk 1-2 szemfüles Deák -téri lakóvall....ők aztán nem hagynák annyiban a dolgot!:))”
 • 23. 1soproni 2008. augusztus 19. 14:48
  „A 20 millióból megújult sopron.hu honlapon nem találtam erre vonatkozó pályázatkiírást. :(”
 • 22. 1soproni 2008. augusztus 19. 14:41
  „Ebben miért nincs feltüntetve az összeg, amit a régi cég kapott?
  http://portal.sopron.hu/upload/onkormanyzat/uvegzseb/szerzodes_2008_07_11.pdf”
 • 21. LALA 2008. augusztus 19. 14:32
  „A deák tér felújítása sem ment simán, az őrzése sem megy simán, viszont a vandálok, és újabban a motorosok simán rongálhatják, egyetlen valahogyan kinéző terünket.
  Ugyan úgy van ez mint a grafittisekkel, ha egyet meg is fognak, még egy ejnye-bejnye sem hangzik el, nemhogy kézzel fogható szankcióval zárnak be az elkövetőket. Mint eddig is voltak, vannak, törvényeink, csak a végrehajtásukkal van mindig bibi.”
 • 20. 1soproni 2008. augusztus 19. 14:02
  „Egyébként az ilyen pénzeket miért nem adják mondjuk a Rendőrségnek, cserébe az biztosíthatná ugyanezt a szolgáltatást. Sőt, még az említett robogósokat is meg tudná állítani.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó álláshoz nyelvvizsga kell

Sopron - A júniusban befejeződött iskolaév után és a tavaszi szemeszter lezárásával emelkedett a… Tovább olvasom