Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Új nevet kapnak a bölcsődék

Sopron - Várhatóan november elsejétől új nevet kap öt soproni bölcsőde. Emellett lezajlott az intézmények átszervezése, a napirendi pontról a jövő csütörtöki közgyűlés szavaz.
A jövő heti közgyűlés első napirendi pontja az egyesített bölcsődék alapító okiratának módosítása lesz. Ennek első részeként a képviselők a bölcsődék új neveiről is szavaznak.

– Azért választottunk fantázianeveket a bölcsődéknek, hogy a gyermekeink könnyebben megjegyezzék, ki tudják mondani a számukra kellemes, hangzatos szavakat és ne egy utcanévhez kapcsolódjon az intézmény fogalma – mondta el Földháziné Kocsis Zsuzsanna intézményvezető. – További változás, hogy az egyesített bölcsődék szakmai irányítása a szombathelyi Regionális Módszertani Bölcsődéhez tartozik. Korábban ezeket a faladatokat a Szarvkői úti bölcsőde látta el. Ez utóbbi intézmény a továbbiakban segíti a Regionális Módszertani Bölcsőde munkáját. Az alapító okiratot a feladatellátás változása miatt kell módosítani.

Az új nevek
A bölcsődék új nevei november elsejétől: Deák téri: Kuckó Bölcsőde, Király Jenő utcai: Bóbita Bölcsőde, Soproni Horváth József utcai: Zöld Ág Bölcsőde, Vasvári Pál utcai: Napraforgó Bölcsőde, Szarvkő utcai: Százszorszép Bölcsőde.


P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni hegymászó a hó fogságában

Stájerország - Az osztrák hegyi mentők szerint kevés az esély arra, hogy életben találhatják azt a … Tovább olvasom