Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Új nevet és tagintézményt kapott a Fenyő téri iskola

Sopron–Brennbergbánya - Megváltozott a Fenyő Téri Általános Iskola neve, emellett tagiskolaként az intézményhez csatolták a Brennbergbányai Általános Iskola – Grundschulét. A két intézmény Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskolaként működik tovább.
A közoktatási törvény módosítása miatt a magyarországi iskoláknak a működés profiljához igazodó elnevezést kellett kapniuk. Ennek következményeként megváltozott az eddig Fenyő Téri Általános Iskolaként működő soproni intézmény neve is.

– A júniusi közgyűlés fogadta el a javasolt névváltozást, azóta intézményünk a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola elnevezést viseli – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Barilichné Tóth Rita, az iskola igazgatója. – Ezt a megnevezést a Soproni Német Kisebbségi Önkormányzat is támogatta. A nevelőtestület és a szülői közösség első javaslatában a „bánfalvi" szó szerepelt, de miután szóba került, hogy a Brennbergbányai iskola tagintézményünkké válik, emiatt mégis a soproni mellett döntöttünk, így tartottuk megfelelőbbnek.

Az igazgatónő elmondta, a törvény szerint az adott nemzetiség nyelvén is szerepeltetni kell az intézmények nevét, így a „Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg" elnevezés is benne van a hivatalos névben.

A Brennbergbányai Általános Iskola – Grundschule szeptember 1-jétől tagintézmény, azóta a soproni anyaintézményből öt pedagógus jár ki órákat adni Brennbergbányára. Bízunk benne, hogy hosszabb távon ez a gyermekek érdekeit szolgálja, hiszen nem változik szinte évente az óraadó tanárok személye. Beindult az intézmények együttműködése, napi kapcsolatban vagyunk – tette hozzá az igazgatónő. – Most éppen azt szeretnénk elérni, hogy a tagiskola minél nagyobb arányban részesüljön a Széchenyi-gimnázium bútorzatából, ami a költözés miatti új beszerzések miatt feleslegessé válik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni hegymászó a hó fogságában

Stájerország - Az osztrák hegyi mentők szerint kevés az esély arra, hogy életben találhatják azt a … Tovább olvasom