Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Új munkarend az idősek otthonában

A nagylózsi idősek otthonában – az eddigi három helyett – kétműszakos munkarendet vezetett be az igazgató.

A munkatársak aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy vonják vissza a határozatot. Új munkarendet vezettek be a nagylózsi idősek otthonában a hét közepén. Az eddigi három műsza kos rendet napi kétszer tizenkét órás munkaidőre váltották fel.

A változtatás ellen az ápolóknak mintegy harmada (nyolcan) leve let írt, és találkozni akart az igaz gatóval. – Elfogadhatatlan számunkra, hogy az igazgató az utolsó pilla natban, bejelentés nélkül hozta meg ezt a döntést – említi Rákóczi Józsefné, az egyik aláíró.

– Az igazgatói határozat október 18-án született, és már másnap életbe is lépett. A főnővér jelen tette be a változtatást ezen a héten kedden. Meglepetésként ért bennünket a határozat, mert ko rábban nem volt szó a három műszakos beosztás megszünteté séről. Tudjuk, az állásunkkal ját szunk, de úgy gondoltuk, fel kell vállalnunk a konfliktusokat. Azt szeretnénk elérni, hogy az igazga tó vonja vissza döntését. Az aláírók elszántak, és már a minisztériumot is megkeresték.

Ha kell, akkor a fenntartóhoz is elmennek, hogy bizonyítsák iga zukat. – Hogyan ápoljuk és segítsük az idős, beteg embereket, ha a saját családunk életvitelét nem tudjuk biztosítani? – kérdezi felháboro dottan András Csabáné. – Az iskola, az óvoda, az élelmiszerbolt sem igazodik a mi munkaidőnkhöz. Nem mindenkinek felel meg a ti zenkét órás munkarend, mert so kan más településekről járnak be , vannak kisgyermekes anyukák, akik – ha olyan a beosztásuk – napokig nem is láthatnák gyerme küket.

– Az otthon lakóival nemcsak délelőtt, hanem egész nap foglal kozni kell, és az sem mellékes, hogy létszámhiánnyal küzdünk – indokolta a döntést Libricz József igazgató. – A tagintézmé nyünknél, Csáforjánosfán már fél éve így járnak dolgozni a munkatársak. Eleinte idegen kedtek és felháborodtak az alkal mazottak, de egy idő után belát ták, hogy helyes volt a lépés. H. L. Az otthon munkatársait meglepetésként érte a határozat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánkézbe kerül a Hotel Maróni

Sopronban a a legismertebb 13 szálloda, köztük a soproni Hotel Maróni is magántulajdonba kerül. Tovább olvasom