Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Új műholdas csatorna indul

Június 17-én egy teljesen új filozófiájú, műholdas sugárzású televízió kezdi meg működését, amelyet Sopronban is lehet fogni. A műsorban szerepel majd dokumentumfilm, hír- és kereskedelmi magazin is.

Előnyös együttműködés

A Hálózat tévé – amelyet a Hálózatos Televíziók Részvénytársasága működtet – egyelőre az ország területének 83 százalékát fedi le. Az ORTT engedélyével és támogatásával létrejött televízió a földi sugárzású, frekvenciával rendelkező kábeltévékkel működik együtt. A társasághoz eddig 66-an csatlakoztak, köztük – kizárólagos joggal – a soproni Hajnal és Hegyi Kábeltelevízió. A Hálózat terveiről és az együttműködés lehetséges formáiról tegnap délelőtt tartott sajtótájékoztatót Hajnal Sándor, a helyi tévé ügyvezető igazgatója.
– Kábeltelevíziónk 1995-től vállalta és vállalja a közszolgálatiságot, annak ellenére, hogy kereskedelmi tévé vagyunk. Ennek és színvonalas anyagainknak köszönhető, hogy részesei lehetünk a Hálózatnak. Ez az együttműködési forma mindenki számára előnyös, hiszen számos olyan saját gyártású műsor készül a stúdiókban, amelyek csak egyszer kerülnek adásba, pedig érdemes lenne országos vetítésre. Az új televízió – amely 24 órában sugároz – erre is lehetőséget nyújt, illetve készít saját anyagokat is. Ezzel a rendszerrel a lokális televíziózás kilép a nagy nyilvánosság elé, másrészt pedig átvesz műsorokat.

Film a Fő térről

Hajnal Sándor a város szempontjából is nagy lehetőségeket lát az új tévében, remélve, hogy mások is felismerik jelentőségét. A hálózat műsoraiban helyet kap a dokumentumfilm, lesz tematikus hírmagazin (a hét minden napján más témakörrel), kereskedelmi magazin, láthatóak lesznek az úgynevezett vándorprodukciók, amelyeket a tag- és partner televíziók készítenek és természetesen filmek, hogy fő műsoridőben (21 és 23 óra között) legyen választási lehetőségük a nézőknek.
Hogy mindez ma már nem csupán terv, azt érzékelteti, hogy hamarosan hozzákezdenek egy 24 perces, Sopron Fő terét bemutató dokumentumfilm forgatásához, amelynek országos vetítésére várhatóan ősszel kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útban a Kilimandzsáró csúcsa felé

Öt soproni és egy budapesti hegymászóból álló csoport Afrika legmagasabb hegyén, a Kilimandzsárón… Tovább olvasom