Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Új, mobil számítógép az ellenőröknek

Sopron - A Sopron Holding Zrt. által lízingelt, nyolcmillió forint összértékű, új, hordozható számítógépet kaptak a parkolóellenőrök. A régi, tíz éve használt berendezések elavultak.
Új mobil számítógéppel, úgynevezett PDA-val (Personal Digital Assistant) közlekednek e héttől a Sopron Holding Zrt. parkoló-ellenőrei. A PDA olyan kézi számítógép, amely adatok, információk fel- és letöltésére használható. Beépített GPS-vevővel, kamerával és vonalkódolvasóval is rendelkezik. A hat darab berendezés és az új szoftver összértéke megközelíti a nyolcmillió forintot. A beszerzés lízing útján történt, mert a Sopron Holding Zrt. költségvetése nem tette lehetővé az egyösszegű kifizetést.

Munkában az ellenőr: Dallos Sándor parkolóellenőr is már az új, hordozható számítógéppel végzi feladatát.

A fejlesztésre azért volt szükség, mert a régi típusú berendezések, melyeket 1997 óta használtak, elavultak. A hat darab új eszköz már online kapcsolattal is rendelkezik. Ennek gyakorlati haszna, hogy míg korábban – például – ha valaki kedden vásárolt parkolóbérletet, azt csak szerdától tudták tárolni az ellenőrök számítógépén, most viszont a bérletvásárlást követő húsz percen belül már az ellenőrök gépére kerül az új adat. További előnye, hogy a felszólítás kihelyezése után pár perccel, az esettel kapcsolatos adatok és a bizonyító erejű fényképek megjelennek az ügyfélszolgálaton lévő számítógépen. Ezáltal sok félreértést lehet tisztázni, illetve megelőzni. Az sem mellékes szempont, hogy a központ folyamatosan nyomon követheti, hogy merre dolgoznak a munkatársak. Amíg a parkolóellenőrök teljesen begyakorolják a készülékek kezelését, addig párosával ellenőriznek.

Olvasóink írták

 • 8. wyca 2008. február 12. 09:40
  „Mindez szép és jó, csakhogy először is arról kellene gondoskodni, hogy az automaták működjenek egyáltalán. A Deák téren 2008. 02.06-án csupán az Eötvös gimihez közeli, és a Deák Téri Iskola mellett lévőknél próbáltam volna jegyet venni. Egyik sem működött. A Gyóni Géza utcában jártam sikerrel. Gratulálok a rendszerhez. Ja, és nem az első eset volt, de gondolom, ez többeknek is ismerős. A hibabejelentést meg elvégezhetem saját telefonszámlára - ha a vonal másik végén jelentkezne valaki, mert arra még nem volt precedens, hogy a gépen található telefonszámon elértem volna bárkit is. Ügyes.”
 • 7. Egy jószándékú soproni 2008. január 27. 12:17
  „Kedves Zsolt!
  ha elolvastad a hozzászólásom akkor láttad, hogy PDAról is írtam!”
 • 6. Zsolt 2008. január 27. 11:54
  „Kedves jószándéku soproni. A cikkben szó sincs notebookról meg kameráról. Ennyire nem lehetsz naív.”
 • 5. skorpio 2008. január 26. 19:12
  „A parkolódíj szedése a legszemetebb dolog!”
 • 4. Egy jószándékú soproni 2008. január 26. 14:47
  „Szerintem nem a PDA a drága hanem a hozzá való szoftver. nekem, illetve pontosabban a cégemnek is van egy PDA készóléke, rajta egy hadd ne mondjam milyen programmal és ez igy kamerával, hangfelismerővel és kézi üzemmóddal került 3 éve 600 ezer ftba. Van egy másik készülék is amit csak és kizárólag autban lehet használni az is a számítógéppel és kamerával együtt volt 2 millió Ft! Egy laptop legyen 200 ezer a kamera hozzá 100 ezer... a többi a szoftver ára.”
 • 3. Zsolt 2008. január 26. 09:11
  „Tsiztelt iIlletékesek? Milyen PDA az amelyik darabja több, mint 1,3 millióba kerül? Egy alap PDA 70 ezer körül van. Rendben legyen már extra,de ennyire drága. Pár milliót valaki(k) megint zsebre tett(ek).”
 • 2. titi 2008. január 25. 19:49
  „Freddy/s!

  De ez pénzt hoz! És ezeknek ez a lényeg”
 • 1. FREDDY/S 2008. január 25. 12:33
  „Erre felesleges volt egy fillért is költeni. Az illetékesek a bölcsödei, óvodai és iskolai fejlesztéseket szorgalmazhatnának, többet érne, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átgördült az első kínai tehervonat

Sopron - „Csütörtök kora hajnalban áthaladt a városon a GYSEV Zrt. első kínai tehervonatja.… Tovább olvasom