Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Új magasfeszültségű hálózat épül

Sopron és környéke - A Győri úton mintegy háromszáz méter hosszan légvezetéket cserélnek földkábelre. Emellett új középfeszültségű hálózat is létesül Sopronkövesd és Sopron között.
A közelmúltban megnyílt üzletláncok mellett információnk szerint az Aldi kereskedelmi hálózat is üzletet nyitna Sopronban az Opel-autókereskedés és az elkerülőút közötti területen. Az építkezés megkezdése előtt kettő 20 kilovoltos és egy 35 kilovoltos légvezetéket cserél földkábelre az E.ON. Mindez az áruház építési engedélyének egyik feltétele.Az átalakítás költségeit a beruházó fedezi, az áramszolgáltató a kivitelezésben működik közre, tudtuk meg az áramszolgáltatótól.
A Győri úton egy évvel ezelőtt már vittek föld alá elektromos kábeleket. Az úttal párhuzamosan az üzletek parkolói előtt azonban egy középfeszültségű kábel a helyén maradt. Mint azt az E.ON kommunikációs irodáján megtudtuk, ennek az az oka, hogy a telek tulajdonosai anyagilag nem járultak hozzá a föld alá helyezés költségeihez.

Alpha Park: második ütem
Épül az Alpha Park második üteme, várhatóan a nyár elején már megnyílhatnak az új üzletek. Az új részben kapnak helyet a Penny Market, valamint ruházati kiskereskedők.
A Győri úttal kapcsolatos további hír, hogy a transzformátorállomás egyelőre marad a mostani helyén. Miután az alállomásnak kiemelt szerepe van a város villamosenergia-ellátásában, valamint ebbe az állomásba csatlakozik – a Sopron Holding tulajdonában lévő – a távhőszolgáltatást részben ellátó erőmű is, ezért az E.ON nem tervezi az áttelepítést.

Az E.ON információink szerint több százmillió forintos beruházásként új nyomvonalon 120 kilovoltos, középfeszültségű légvezetéket épít ki Sopronkövesd és Sopron között, amelynek befejezése a talajviszonyoktól függően őszre várható. Így lehetővé válik a város és környéke több irányból történő, független ellátása. Jelenleg a hálózatszakaszok oszlopainak alapbetonozása folyik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több milliárdból korszerűsíti útátjáróit a GYSEV Zrt.

Sopron - A GYSEV Zrt. több milliárd forintos költséggel modernizálja a… Tovább olvasom