Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Új logisztikai központ épül

Ágfalva -Háromezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot építenek Ágfalván. A beruházás összértéke eléri a félmilliárd forintot, amely révén a településre költöztetik át a németországi raktárbázist.

Megjelent az első vállalkozó az ágfalvi harmincezer négyzetméteres ipari területen. A kft. karácsonyi díszek nagykereskedelmével, forgalmazásával foglalkozik. A cég jelenleg a helyi volt majorban bérel raktárhelyiséget. Emellett a németországi bázis is Ágfalvára költözik majd. Az új logisztikai központ építése már elkezdődött, és a tervek szerint jövő év elejére már végeznek a kivitelezéssel.

Gálos Mihály, a kft. ügyvezető igazgatója a Kisalföld megkeresésére elmondta, az új raktárbázis háromezer négyzetméteres lesz. A beruházás költsége eléri az ötszázmillió forintot, amelyet a saját önrész mellett pályázati pénzből teremtettek elő.

Az ágfalvi ipari területen már dolgoznak a Háromezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnok építői. Fotó: Magasi Dávid
Az ágfalvi ipari területen már dolgoznak a Háromezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnok építői. Fotó: Magasi Dávid

– Az ágfalvi ipari területen több tízezer négyzetméteres terület áll a cégek rendelkezésre – mondta el Gaál István, a település polgármestere. – Ide főként kis- és középvállalkozásokat várunk. Az önkormányzat az engedélyek kiadásának meggyorsításával segíti az ide költöző cégeket. Településünknek jelentősebb adóbevétele nincs, ezért is öröm a vállalkozó megjelenése.

Olvasóink írták

 • 16. gustav 2008. október 23. 19:22
  „A 60-as tábla már 1 éve van ott, de senki sem tartja be....A kamionok most is járnak, és elférnek...A falúban mág "kultúr"ház sincs, utak is nagyon jók, olyan ügyes ez a pmester....”
 • 15. bpanni68 2008. október 23. 08:38
  „Hiszen nemoly régen tették ki a 60-as táblát mert az út olyan-amilyen ,na és a hid alatt elférnek a kamionok?”
 • 14. Pistike 2008. október 22. 16:16
  „Ausztriában az ipari létesítményeket többnyire vasút mellé építik iparvágánnyal.
  Itt legalább mégtöbb kamion lesz a városban.
  Gratulálok.”
 • 13. genus loci 2008. október 22. 11:24
  „Dicsőség és tisztelet az Ágfalvi egyedül jól gondolkodó polgármesternek. A többi városkörnyéki község csak tanulhatna tőle.”
 • 12. annuska 2008. október 21. 18:48
  „tudjátok, hány ipari park van a környéken, ahová ez is elfért volna? Mit gondoltok az osztrákok itt a környéken miért nem építenek ilyesmiket? Rondítsuk tovább a környezetünket! Ágfalva nem az ipari parkok faluja, ez nyilvánvaló!”
 • 11. gondolat... 2008. október 21. 12:43
  „csoki mindenkinek ...
  szerintem a mai helyzetben inkabb annak kene örülnie mindenkinek, hogy letezik meg olyan ceg aki egyaltalan mo-ra hozza akarmilyen tevekenyseget is es ezzel biztosit nektek/nekünk munkahelyeket...
  a "tesco környeke" pedig a tesco-ra ralato, es a tesco környezeteben lakok szempontjabol szep, es igy van ez minden nem beepitett területtel. de valamit valamiert.”
 • 10. Boróka 2008. október 21. 12:07
  „Nem tudtam, mi hiányzik....”
 • 9. ggg 2008. október 21. 11:46
  „dögöljön meg mindenki, aki ebben részt vesz. miért nem építenek hermes környékére ipari parkot? vagy a várhelyre? miért nem lehet ott pusztítani a környezetet, ahol már tök mind1? mondjuk a tesco környékén tuti elfért volna ez a csarnok.”
 • 8. -ÁGENDORF_ 2008. október 21. 10:51
  „DICSŐSÉG AZ ÁGFALVI POLGÁRMESTERNEK ÉS AZ MSZP SOPRONI SZERVEZETÉNEK, KRÁNITZ LÁSZLÓ KÉPVISELŐ ÚRNAK!”
 • 7. Értelmetlen!! 2008. október 21. 10:32
  „Éppen most amikor tombol a recesszió? Nem gond, csirketartásra jó lesz, csak az a baj, hogy üres csarnokokból rövid időn belül túlkínálat fog mutatkozni a piacon!!!”
 • 6. lolita 2008. október 21. 09:58
  „Helyesen megfogalmaztad en is ugy velem!”
 • 5. putyika 2008. október 21. 08:43
  „Ez a vidék természeti kincs. Tessék kicsit felemelni a buksikat és úgy egészében-panorámában nézni a tájat az osztrák oldallal együtt. És akkor kérdezzük meg az általunk megválasztott felelős vezetőtől, mit is csinál? Akinek egy csöpp esze és felelőssége van a jövő nemzedékével szemben annak tudnia kell, ide nem való ipari park. Legközelebb nem kell rászavazni!l”
 • 4. cs 2008. október 20. 21:47
  „Mókás lesz látni majd a logisztikai központba, az Ágfalvi úton tötyögő kamionokat. Vagy az építő már tudja az északi-elkerülő átadásának idejét?”
 • 3. gesztenye guszti 2008. október 20. 19:40
  „Még hogy ipari park....muhaha!!2 hónappal ezelőtt kukorica-tábla volt!! Miért engedig meg a termőföldet beépiteni?? Ezt az öntöde helyén is felépíthették volna!”
 • 2. FREDDY/S 2008. október 20. 19:22
  „A szélkerék felállítása is majdnem sikerült, nemde...”
 • 1. Diana 2008. október 20. 17:33
  „Tisztelt Szerkesztőség! Vállalatunk többször is beadta az engedélyt az Ágfalvi önkormányzatnak, de sikertelenül. Több vállalkozó nyilatkozta azt, hogy több éve (valaki már 90-es évek ota) probálja megszerezni az építési engedélyt, a terület modosítási engedélyt de sikertelenül, köszönhetöen az ágfalvi polgálmesteri hivatalnak. Nem hogy meggyorsítják, még nem is támogatják. Gaál István polgármester akadályoztatja a vállalkozások tevékenységét, nem hogy segitené, hanem megneheziti. A vállalkozok és a polgárok az engedély sikertelenségéből kifolyolag elköltöznek, telephelyüket elhelyezik más városokba, ahol nem hátsó érdekektöl vezérlve hozzák meg a polgármesteri hivatalban a döntéseket. Ebből lesz válasz cikk, mert ezt tovább már nem lehet hagyni. Rosszul lettek tájékoztatva sok mindenről, pl. hogy logisztikai központ lesz, ami nem igaz,mert ismerem a tula jdonost és még ő is csodálkozott a hirdetésen és hogy nem is logisztikai központ lesz!! Először tájékozodjanak és utána irják meg az újságban, mert ebből csak önöknek is problémájuk származhat a jővöben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincnyolc alkotó művei az őszi tárlaton

Sopron - Harmincnyolc alkotó közel fél száz művéből szombaton Sopronban nyílt meg a Megyei Őszi… Tovább olvasom