Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Új központot hoztak létre szakképzésszervezésre

Sopron - A szak- és felnőttképzés struktúrájának, szervezésének és irányításának átalakítására Sopron–Fertőd Kistérségben létrehozták a Térségi Integrált Szakképző Központ keretében működő Soprontiszk kiemelten közhasznú nonprofit gazdasági társaságot.
Fodor Tamás polgármester, dr. Faragó Sándor, a NYME rektora és Süle Miklós, a Danubius Hotels Szakképző Iskola és Kollégium Alapítvány kuratóriumi elnöke látta el kézjegyével azt a dokumentumot, amely által létrejött a szak- és felnőttképzés térségi integrált szakképző központ keretében működő, kiemelten közhasznú nonprofit gazdasági társaság. Az új központ a XXI. század igényeinek felel meg. A rendszer kiépítéséhez 400 millió forintos támogatást nyertek, de ezzel még nem zárult le a pályázat: a második kör a központok infrastrukturális fejlesztését célozza.

A nonprofit gazdasági társaságban települési önkormányzat, felsőoktatási intézmény, és alapítvány is jelen van, amely – az egyik legnagyobb országos szállodaláncon keresztül – szoros kapcsolatot jelent majd a gazdálkodó szervezetek világával. A szakképzésben érdekelt szereplők együttműködése révén költséghatékonyabb és a gazdaság foglalkoztatási igényeinek jobban megfelelő iskolarendszerű szakképzés jön létre, hatékony felnőttképzési szervezettel kiegészülve.

Olvasóink írták

  • 1. Népuralom? 2008. október 02. 09:30
    „Nem volt egy jó döntés, a Vas és villamos SZKI tanúlóit és tanárjait meg sem kérdezték.Sajnos a város tekintets vezetői Sopronban így értelmezik a demokráciát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orgonaavató a zene világnapján

Sopron–Fertőd - Az október elsejei zenei világnapon vidám délutánt, koncertet, orgonaavató… Tovább olvasom