Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Új kosárlabdapályával bővül a soproni aréna

Az új termet - belülről - egy mobilfal választja el a régitől. Így az aréna centerpályájának lelátója 3500 férőhelyesre is kibővíthető.

  • A héten kezdődik az új terem építése
  • 3500 férőhelyesre bővíthető lesz az aréna
  • Kosárlabda EB meccsek Sopronban
  • Otthonra lelnek a Darazsak

Újabb szakaszába érkezett a soproni MKB-aréna átalakítása.

Mint arról portálunkon idén év elején beszámoltunk lezárult az 550 millió forintos arénafejlesztés első üteme.

Ebben azokat a munkákat végezték el, amelyek az aréna több mint húsz éve húzódó végleges használatbavételi engedélyéhez szükségesek.

Akkor megírtuk azt is, hogy készülnek a második ütem kivitelei tervei.

A beruházás végén egy nemzetközi szabványoknak megfelelő Aréna készül el Sopronban. Fotó: kisalfold.hu archívum
A kivitelezés nem zavarja a női csapat nyári felkészülését. Fotó: kisalfold.hu archívum


Az ügyben új fejleményként Török Zoltántól, az arénát működtető Raabersport Kft. ügyvezető igazgatójától csütörtökön megtudtuk, minden akadály elhárult, az engedélyek és hozzájárulások megérkeztek hozzájuk.

Így már ezen a héten elindul a kivitelezés; pontos ütemtervvel rendelkeznek.

A beruházás fontos eleme, hogy a városban egy, a nemzetközi szabványoknak is megfelelő, új kosárlabdapálya készül el. Ez az arénán belül kap helyet és úgy csatlakozik a centerpályához, hogy a sportcentrum Ikva patak felőli oldalt megbontották.

S ha úgy adódik, akkor a mobil fal lebontásával a centerpálya befogadóképessége 3500 férőhelyesre bővíthető. Azaz a pálya mind a négy oldalán helyet foglalhatnak majd például a 2015-ös női kosárlabda EB-re ideérkező szurkolók. (Mint ismeretes, a város lesz a kontinens viadal egyik helyszíne).

- Az átalakítást úgy időzítettük, hogy az akkor kezdődjön el, amikor mind a női-, mind a férfi bajnokság véget érjen - közölte Török Zoltán. - A terveink szerint őszre már olyan állapotban lesz a kivitelezés, hogy attól már biztonságosan megrendezhetjük a következő szezon mérkőzéseit. Mivel, a centerpályát nem érintik a munkák, így a felkészülés is nyugodt körülmények között folyhat.

Az új terem, mint említettük, megfelel majd a vonatkozó előírásoknak. Így a Darazsak utánpótlásképző akadémia edzéseinek, nemzetközi meccseinek is helyt adhat. Épül lelátó, eredményjelző, emellett öltözők, kiszolgáló helyiségek is lesznek majd. A fiatalok korszerű körülmények között fejlődhetnek.

- A pályát délelőttönként a mindennapos testnevelés keretében a város iskolásai is használhatják. Emellett a szabadidő sportban részt vevő amatőr csapatok is játszhatnak itt - zárta az ügyvezető igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött Lövőn, a benzinkútnál

Információnk szerint egy személygépkocsi és egy postásautó ütközött össze a Völcsej felé vezető… Tovább olvasom