Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Új korszak kezdete a színházban

A soproni Petőfi Színház 2007/2008-as évadjában tizennégy bemutatót rendeznek, emellett pódiumsorozatokkal is a közönség kegyét keresik.

Mint ismeretes, Darvasi Ilona soproni színházigazgatóvá történt kinevezése után tucatnyi színész távozott a Petőfi társulatától, közte Selmeczi Roland, Incze József vagy Varga Gábor. Az új színházi évaddal kapcsolatban tegnap tartott sajtótájékoztatón kiderült: ősszel harminckettő társulati taggal és huszonegy vendégművésszel kezdi meg működését a Petőfi teátrum, közte sok olyan művésszel, akikkel már évekkel korábban találkozhatott a közönség. Bencze Ilona, Huszti Péter, Piros Ildikó és sokan mások mellett ismét soproni színésszé vált Mikó István, Benkő Péter, Boros Zoltán, Győri Péter, Nyírő Bea, míg a vendégművészek soraiban – Eperjes Károly, Szacsvay László és többek mellett – Rátonyi Hajnit, Nemcsák Károlyt, Szabó Anikót is fölfedezhetjük mint régi petőfist.

– Darvasi Ilona színházigazgató irányítása alatt valami egészen új kezdődik a soproni színházban, sőt, a Légy jó mindhalálig! musical helyi szereplőválogatásának előkészületeivel az érdemi munka útjára is indult – jelentette ki Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezetője az új színházi évad kapcsán, majd Simon István alpolgármester méltatta mindennapi életünkben a színház és a művészek szerepét.

Huszti Péter művészeti tanácsadó szerint ősszel, az új évadkezdéssel a legígéretesebb időszak indul útnak: ilyenkor még minden lehetséges, a közönséget pedig a színtársulat »legigazibb játszótársának« nevezte meg.

Darvasi Ilona színigazgató emberformáló színházi estéket ígért. Tamási Árontól John Osborne-ig éppúgy előadnak, mint Móricz Zsigmondtól, Csurka Istvántól Eugene Scribe-ig. Emellett a társulat gyerekdarabokat is színpadra állít, s a Kisszínház szintén saját premiereket fog tartani.

Újdonságként pódiumsorozattal is jelentkeznek majd, zenés, rendhagyó irodalmi estekkel, amelyekben a színészportré-sorozatot Bencze Ilona, az íróportrékat Piros Ildikó vezeti.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenezer palántát ültetnek ki

Nagy Zsolt, a Sopron Holding főkertésze szerint a családi házak, lakások erkélyeire, ablakaiba már kihelyezhetők az egynyári növények. Az elmúlt napok jó időjárása azonban csalóka lehet, ugyanis reggelente még előfordulhatnak talaj menti fagyok. Tovább olvasom