Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Új kormányablak Sopronban

A vasútállomásnál lévő kormányablak tegnapi ünnepélyes átadását követően azonnal a lakosság szolgálatába állt.
  
A GYSEV egykori nemzetközi várótermének átalakítását, a bútorozást és az informatikai telepítéseket követően tegnap átadták az új soproni kormányablakot. Hétfőnként reggel 7-től délután 5-ig, kedden, szerdán és pénteken reggel 8-tól este 7-ig, míg csütörtökönként reggel 8-tól este 6-ig várják az ügyfeleket.

Korszerű körülményeket teremtettek a háromszáz négyzetméteres kormányablak működéséhez. Fotó: Magasi
Korszerű körülményeket teremtettek a háromszáz négyzetméteres kormányablak működéséhez. Fotó: Magasi


A kormányablakhoz 265 ügytípussal lehet fordulni, például okmányügyintézéssel, családtámogatási igényekkel, építési és egyes földhivatali ügyekkel, valamint ügyfélkapunyitással. A soproni kormányablakot nemcsak a helyiek, hanem minden magyar állampolgár igénybe veheti, ezért is volt szerencsés azt a forgalmas vasútállomás területén létrehozni.

Kialakítottak benne baba-mama szobát, játszósarkot és bizalmas szobát is. A látássérültek részére Braille-írással látták el a sorszámhúzó gépet, a számokat híváskor bemondják.

Mint megtudtuk, a Fő téri vármegyeházban lévő jelenlegi okmányiroda változatlan ügyfélfogadási időben tovább működik, viszont a régi, Új utcai kormányablakot már bezárták.

Két bejárat lesz

Az új kormányablakot egyelőre csak az Állomás utcai bejáraton lehet megközelíteni, de amint elkészül a vasúti váróteremből nyíló, úgynevezett szolgáltatóház, azon keresztül is lesz bejárat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi összetartozás

Közel negyvenmillió forintos pályázati támogatásból szervezett 18 rendezvényt a Líceum a családi… Tovább olvasom