Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Új kórházi szárny épül ötmilliárdból Sopronban

Mintegy ötmilliárd forintból új diagnosztikai központ épül a soproni Erzsébet-kórházban, az ápolási osztály helyén.

Jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik, a kivitelezés nyáron kezdődhet. Az új egység kialakítása során összeköttetést teremtenek a kórház különböző épületeivel.

A fejlesztéssel párhuzamosan megújul a pszichiátriai ellátás is.
Többlépcsős fejlesztési programot jelentett be dr. Molnár Ágnes, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház főigazgatója a napokban.

Ennek leglényegesebb eleme az a csaknem ötmilliárd forint értékű beruházás, melynek során egy új diagnosztikai központ valósul meg a kórház ápolási osztályának helyén. Mint azt a főigazgató elmondta, a tömb helyet ad a jövőben egy negyvenágyas, önálló gasztroenterológiai osztálynak és egy szintén negyvenágyas neurológiai osztálynak. A diagnosztikai épületben végzik majd a különböző radiológiai, ultrahang-diagnosztikai és mammográfiai vizsgálatokat is.

A mintegy két év alatt befejeződő beruházásnak köszönhetően bővül a járóbeteg-szakrendelések köre is: gasztroenterológiai, neurológiai és elektrofiziológiai szakrendelés működik majd az épületben. A beruházás idén nyáron indul, jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik.

Dr. Molnár Ágnes hangsúlyozta, a pályázati források a teljes kivitelezéshez biztosítottak, lehetővé teszik majd a diagnosztikai egység teljes körű eszközpark-beszerzését is. Az új egység kivitelezése során összeköttetést teremtenek majd a kórház különböző épületeivel, így például a műtőblokkokkal, a radiológiával, a kardiológiai vagy a tüdőgyógyászati részleggel.

Megújul a pszichiátriai ellátás és mintegy kétszázmillió forintos pályázati forrásból fejlesztik a rehabilitációs lehetőségeket is. Az immár hivatalosan is a kórházhoz tartozó Várisi úti intézetben szintén elindult egy rehabilitációs fejlesztő program, melynek során egy új tornatermet alakítanak ki. Ott egyébként jelenleg is folyik egy ötszázmillió forintos, energiahatékonyságot elősegítő beruházás. Nyílászárókat cserélnek és takarékos üzemmódra állnak át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Richárd, az irodalom slammere - `egyszálgitárral` versel

A slam poetry az irodalomban olyan, mint a kabaréban a stand up. A fertőszentmiklósi Varga Richárd… Tovább olvasom