Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Új kerékpárutak épülnek a Fertő-parton és Sopronban

Fertő-part–Sopron - Még ebben az évben megkezdődhet az öt Fertő-parti településen, valamint Sopronban a kerékpárutak kijelölése, építése. Emellett a Fertőd–Fertőszéplak közötti útszakaszt is felújítják.
Mint arról korábban már beszámoltunk a Fertő-parti településen, valamint Sopronban összesen 240 millió forintból fejlesztik és bővítik a kerékpárút-hálózatot. A projekt keretében 6100 méter hosszan új utat építenek, míg 7500 méteren kijelölés történik. A projekt hivatalosan április elsején indul, a tervek szerint a kivitelezés már idén ősszel megkezdődik.
Írásunkban annak jártunk utána, hogy településekre lebontva hol és milyen fejlesztések várhatók.

Fertőd: az építéssel kerékpáros összeköttetés jön létre a város és Fertőszentmiklós között. Az 1700 méter hosszú út pedig rácsatlakozik a nemzetközi hálózatra.

Fertőszentmiklós: a már meglévő belterületi, két kilométeres kerékpárutat 1,2 kilométerrel hosszabbítják meg. A beruházás kapcsolódik a GYSEV helyi vasútállomás fejlesztéséhez, valamint része lesz a Kőszeg–Balaton, illetve a Vitnyéd–Kapuvár–Rábaköz szakaszoknak.

Ágfalva: cél a Sopron–Ágfalva– Lépesfalva (Loipersbach) közötti
elérhetőség javítása. Ezen a közel két kilométeres szakaszhoz kapcsolódóan szükségessé válik a Fő utca felújítása, az út kiszélesítése.
Sopron–Harka–Kópháza–Balf: létrejön az összeköttetés Kismarton (Eisenstadt), Bécs, valamint a Balaton között. A kerékpárút keresztezi a 84-es főutat, továbbá az Ikva patakot, ezért egy híd is épül majd. Soprontól Harkán keresztül Kópházáig kijelöléssel és táblázással jön létre a kerékpárút.

– A kerékpárutak építése mellett útfelújítás is lesz majd a Fertő-parton – mondta el érdeklődésünkre Páliné Keller Csilla kistérségi tanácsadó. – A kistérség kétévente tehet javaslatot a Magyar Közút Kht. felé az alacsonyabb rendű utak fejlesztésére. Leghamarabb a Fertőd és Fertőszéplak közötti szakaszt teszik rendbe. A társulás már döntött arról, hogy a 2009–10-es időszakban a Sopron és Balf közötti meglehetősen rossz állapotú utat újítsák fel és szélesítsék ki.

Olvasóink írták

  • 2. jános51 2008. április 04. 08:37
    „kedves tanácsado asszony!Kéremszépen üljön kerékpárra és menjen Fertőboz és hidegség között Hidegség elött kb 800m-t,és Hidegség és F.homok között azt a kb 1km.Nemvagyok benne biztos hogy még mindig /azt az egyébként nemlyan rossz állapotu /utat akarnák felujitani.Persze mndamelett nagyon őrülök hogy végre foglalkznak a drotszamarasokkal is.ránkfér”
  • 1. Péter´ 2008. április 03. 21:37
    „Na gratulálok végre egy jó ötlet kerékpárút épül
    move on ride, már csak trafipax hiányzik”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schengeni záróra: ismét szigor az osztrák-magyar határon

Schengen - Április 1-től a labdarúgó Európa-bajnokság végéig ismét határőrök vigyázzák a határt,… Tovább olvasom