Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Új kerékpárút épül Sopronban

Elkészül egy, a 84-es számú főközlekedési úttal párhuzamos kerékpárút, amely a Virágvölgy városrészből, a Hubertusztól indul és erdőterületen keresztül éri el a volt határkilépőt.

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Fodor Tamás polgármester és a Bringázz Sopron! Kerékpáros Egyesület több képviselője - írja a sopron.hu.

Dr. Simon István az építendő új kerékpárúttal kapcsolatban kifejtette : A jelenben a kerékpározás reneszánszát éljük. Nem csak sporeszköz, a kerékpár, de tömegközlekedési-eszközzé is vált, mert aránylag olcsón beszerezhető, gazdaságos, és élvezhető természetközeli élményt ad. Környezetbarát, gyors, modern, sportos, dinamikus közlekedési eszköz és a környezettudatosság jelképe is. A zöld szemlélet megjelenítője.

Fotó: sopron.hu
Fotó: sopron.hu


A kerékpárút-hálózat nagyszabású fejlesztése mindezt a szemléletet is támogatja Sopronban – tette hozzá az alpolgármester, hangsúlyozva: Sopron új kerékpárútja több, mint 170 millió forintból valósulhat meg az Új Széchenyi Terv támogatásával, a kormány támogatásával, amihez Sopron városa biztosította a szükséges önrészt, és amelynek megvalósulását a TAEG együttműködése is segíti.

A teljes írás és további fotók itt érhetők el >>

Olvasóink írták

 • 12. karakter 2012. április 23. 22:06
  „Franatic 2012.04.23. 16:35 "A Győri úton van kerékárút"
  A Győri úton a Lidl-nél kezdődik a gyalog- és kerékpárút. Na de a Csengery utcáról hogyan lehet oda kijutni?”
 • 11. csingilingi 2012. április 23. 20:52
  „Persze. Az új kerékpárút kerékpárútba ejti az Arcust is. Simon úr örül.”
 • 10. látó 2012. április 23. 19:47
  „A képek alapján mintha valami hiányozna városvezetőkből...a kérdés a vér vagy a tisztesség?”
 • 9. Franatic 2012. április 23. 16:35
  „Delivid! A Győri úton van kerékárút. Az Aldit necces megközelíteni az igaz...
  Meg a Balfi úti kerékpárút is folytatódhtna mondjuk mindkét irányba, mert így nem sok értelme van az amúgy balesetveszélyesen keskeny "kerékpárútnak".”
 • 8. soproni 2012. április 22. 17:39
  „7. karakter!:)))))Simon úr,honnan is tudhatná,hisz ő autóval jár.”
 • 7. karakter 2012. április 22. 09:15
  „"Nem csak sporeszköz, a kerékpár, de tömegközlekedési-eszközzé is vált, mert aránylag olcsón beszerezhető, gazdaságos, és élvezhető természetközeli élményt ad."

  A kerékpár nem tömegközlekedési eszköz. A kerékpár egyéni közlekedési eszköz.”
 • 6. Kaméleon47 2012. április 21. 18:36
  „Egyetértek a kerékpárút építésével,de először a város területén kellene kijelölni kerékpárutakat, mert csak az autók között tudnak a kerékpárosok közlekedni, ami nagyon balesetveszélyes. Vannak olyan utcák, például a Balfi utca, ahol mindkét oldalán van akkora szabad terület,ahol elférne a kerékpárút is. Szerintem legnagyobb részt a városi utakat használják a kerékpárosok, fiatalok és az idősebb emberek is.”
 • 5. nága 2012. április 21. 11:11
  „Nagyon fontosak a kerékpárút fejlesztések. Lassan sokan áttérnek majd erre, mert egészségesebb és olcsóbb is, mint az autózás. /Lásd: Hollandia - pedig ők fejlettek és gazdagok/”
 • 4. DeliVid 2012. április 21. 09:57
  „A jelenlegi benzinárak mellett egyre többen közelítenék meg a Győri úti bevásárlóközpontokat, ha a körforgalom és a "repülőhíd" között kialakítanák a kerékpárutat. A "repülőhídnál" kerékpáros pihenőt alakítottak ki kerékpárút helyett!”
 • 3. moose 2012. április 21. 09:17
  „Ez kész vicc. Tényleg vad ösvény..)”
 • 2. józanparaszt 2012. április 21. 09:14
  „természetrajongóként és bringásként azt azért nem értem, hogy miért kell természetvédelmi területet kettészelni? jobb helyeken az autóúttal párhuzamosan, attól elegendö védötávolságot tartva vezetik a bicikliutat. nyilván van ennek több haszna is: pl. az építkezési forgalom használja a meglévö autóutat (nem tiporja szét a természetet)n ha bármi baj van (baleset müszaki mentés stb) a két út egyike megközelítési ún "egérút"-ként üzemel.”
 • 1. zhall 2012. április 21. 08:25
  „Akkor ez szinte végig burkolatlan út lesz?Illetve a régi autóúton lehet kerekezni?Hát így a legolcsóbb kerékpárutakat létrehozni...csak meg kell várni míg a turisták és a vonuló vadak kitapossák az ösvényt,majd ki kell nevezni kerékpárúttá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talajterhelési díj: Kedvezményeket adna Sopron

A soproni önkormányzatnak nem célja az eddig is nagy terhet viselő lakosság költségeinek növelése. Tovább olvasom