Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Új képviselő-testület, új polgármester

Sopronhorpácson megalakulhat az új képviselő-testület, Völcsejen pedig új lett a polgármester.
Az október elsejei önkormányzati választáson két településen nem lehetett végeredményt hirdetni. Sopronhorpácson egy képviselőjelölt visszalépése miatt halasztották el a voksolást, míg Völcsejen szavazategyenlőség miatt kellett újrázni.

Sopronhorpácson viszonylag alacsony részvétel mellett a választásra jogosultak 40,3 százaléka voksolt a tizenkét képviselőjelöltre. A nem hivatalos végeredmény szerint az új testületbe bejutott: Varga Hajnalka, Egresits József, Keresztesné Kiss Piroska, Tóth Roland, Pál Zsolt, Farkas Krisztián, id. Kakas János.

Völcsejen Nagy Gyula régi településvezető és Szőke Attila indult a polgármesteri poszt megszerzéséért. A 80,7 százalékos részvétel mellett 264-en adták le szavazatukat. Az ugyancsak nem hivatalos végeredmény: 137 vokssal Szőke Attila lett az új polgármester, míg Nagy Gyulára 127-en szavaztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kései szüret a borvidéken

Mézédessé aszúsodott a zöld veltelini azon az egyharmad hektáron, amelyet tegnap szüreteltek – utolsóként a borvidéken – Iváncsics Zoltán szőlőjében. A fürtökön a szemek 60–80 százalékban mazsolásodtak, a nemes penész megtette jótékony hatását. Miközben járjuk a ködfelhőben úszó szőlősorokat, Iváncsics Zoltán arról mesél, milyen nagy értéke a borvidéknek a zöld veltelini. Tovább olvasom