Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Új kapitány Sopronban

Szerdától új rendőrkapitánya lesz Sopronnak Farkas Gábor személyében. Dr. Boros Gábor, aki másfél évig vezette a Soproni Rendőrkapitányságot, Budapest közlekedésrendészetének helyettes vezetője lesz.
Dr. Szabadfi Árpád, Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya hétfőn reggel az állománygyűlésen jelentette be hivatalosan azt, amit már mindenki tudott a kapitányságon: dr. Boros Gábor őrnagy Budapesten folytatja munkáját. Felettese megköszönte a Sopronban végzett másfél éves munkát, különösen a közbiztonság érdekében tett intézkedéseit méltatta, amiért főkapitányi pénzjutalomban is részesítette. Az önkormányzat nevében Kalmár István alpolgármester emlékkönyvvel és -éremmel búcsúztatta az őrnagyot.

Dr. Boros Gábor a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába kerül, ahol a közlekedésrendészeti főosztály helyettes vezetői posztját tölti be október elsejétől. Az őrnagy a Vasprefektus, Gergényi Péter munkatársa lesz.

Az állománygyűlésen dr. Szabadfi Árpád sok sikert kívánt Farkas Gábor alezredesnek, aki holnaptól Sopron megbízott rendőrkapitánya. „Minden esélye, háttere és szaktudása megvan ahhoz, hogy jól lássa el ezt a feladatot" – mondta el a Kisalföldnek a megye rendőrfőkapitánya, aki hosszú távra tervezi a megbízást. Az önkormányzatokkal történt egyeztetések után várható majd az alezredes kinevezése is.
Farkas Gábor (42) nyolc éven át vezette a megyei főkapitányság vizsgálati osztályát, jól beszél németül, és szeretne Sopronban letelepedni, bár egyelőre a tiszti klubban foglal el egy szobát. Farkas Gábor helyét a megyei vizsgálati osztály élén egyelőre helyettese, Hegedűs József alezredes veszi át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronikapitány-csere

A megyei rendőrfőkapitány várhatóan szeptember 29-én, hétfőn nyilatkozik a Kisalföld azon… Tovább olvasom