Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Új játszótérnek örülnek a harkai gyerekek

Ismét játszótérnek örülhetnek a harkai gyerekek. Az előző, a rongálások miatt életveszélyesnek nyilvánított teret 2006-ban bontották el, s szinte azonnal elkezdett az önkormányzat egy újra pályázni.

Az európai uniós pályázatok azonban hosszadalmasak – osztotta meg tapasztalatait Szabó Károly polgármester –, három év kellett, mire eredményesek lettek egy LEADER-pályázaton, melyet településfejlesztésre írtak ki. Ez százszázalékos támogatást jelent, az önrész ˝csupán˝ az áfát jelenti, no meg a pályázati költségeket, később pedig az üzemeltetést. A költségek előteremtésében több helyi magánszemély, vállalkozó is segédkezett.

A játszótér 11 millió forintba került, a parkosítás, füvesítés még hátravan.
A játszótér 11 millió forintba került, a parkosítás, füvesítés még hátravan.

A játszótér összköltsége meghaladta a 11 millió forintot, melybe beletartozik a tizenegy játék – melyek természetesen megfelelnek az uniós szabványoknak –, padok, a terület bekerítése, parkosítása. A terület planírozása még nem fejeződött be, a napokban sor kerül a bejárásra, majd az ellenőrző bizottság észrevételei után a kivitelező elvégzi a szükséges korrekciókat és befejeződhet a parkosítás, füvesítés is.

Az új játszótér a futballpálya mellett, a fogadó szomszédságában épült fel, ez utóbbi dolgozói külön ígérték, figyelnek, nehogy rongálók áldozatául essen az új létesítmény is. Ezenkívül kamera felszerelését és a közvilágítás bevezetését is tervezik a közeljövőben; a játszóteret pedig zárni fogják, ez a közmunkás napi feladata lesz. Sőt, tábla is hirdeti majd: a játszótér a 14 éven aluliakat várja csak…

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtön a polgármesternek

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság hivatali visszaélés miatt a burgenlandi tartomány Nezsideri járásában lévő Zurány (Zurndorf) volt polgármesterét. Tovább olvasom