Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Új iskolaigazgatók lesznek Sopronban

A soproni önkormányzat május 26-i ülésén több oktatási intézmény élére új vezetőt nevez ki. Eme fontos kérdésekről zárt ülésen döntenek majd.

Számos soproni oktatási intézményt új vezető igazgatja majd. Feltéve persze, ha a május 26-i közgyűlésen egyezség lesz, azaz a képviselők határozatot hoznak. A döntéseket zárt ülésen hozzák meg.

Új igazgatója lehet a Deák Téri Általános Iskolának, a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskolának, a Gárdonyi Géza Általános Iskolának, valamint a Jegenye Sori Óvodának.

Olvasóink írták

 • 19. Filtec 2011. május 25. 19:31
  „tus=tud”
 • 18. Filtec 2011. május 25. 19:30
  „Fiamnak volt FIDESZ-es igazgatónője, és van MSZP-s igazgatója.
  Nem attól függ, hogy milyen pártbeállítódású, hanem
  1. milyen érzéke van a pedagógiához
  2. következetes-e, kicsit tartsanak tőle a beosztottai, diákjai
  3. milyen kapcsolatai vannak az önkormányzatnál
  4. hogyan tudja "eladni", reklámozni az iskoláját
  5. hogyan tus támogatókat, pénzt szerezni az iskolának.

  biztosan sok dolgot kihagytam, de egészítsétek ki!”
 • 17. pkajos 2011. május 19. 20:46
  „16. 1 soproni

  ...és hány ilyet tudnál küldeni a külhoni barátunknak.. Jómagam is megreformálnám a szolgálati nyugdíjakat.. De most a fülkeforradalmármpszputálófideszszavazóemberek nem zavarodnak meg egy kicsit? Amikor "azok" akarták vizsgálni (nem is elvenni) vagy a vizitdíjat bevezetni a birkaterelők utcára terelték a birkákat, a fogatlan öregasszonyok kereplőkkel rohangáltak.
  Bár most is volna legalább annyi okuk kerepelni, ordibálni, de szerencsére MA nem szokás ez a fajta tiltakozás.. ma már a szervezők is egyéb kormányzati feladatokkal vannak elfoglalva.”
 • 16. 1soproni 2011. május 19. 19:24
  „Imre! Onnan messziről mit szólsz pl. ehhez?
  http://kepviselofunky.blog.hu/2011/05/19/fidesz_kdnp_szolgalati_nyugdij_soltesz_miklos_demeter_ervin”
 • 15. pkajos 2011. május 19. 18:40
  „12. Imike
  Sokan így gondolják, ahogy Te is. De 12-13000 km-rel közelebbről ezek a "hőstettek" árnyaltabbak... Nagy bajban vaskézzel kell kormányozni.. Sok olyan intézkedést látni most amelyeket az elődeik elkezdtek, akartak, csak akkor valahogy a mostani forradalmárok "megtronfoltak".
  Nem újdonság a Robin Hood adó..-legföljebb a mértéke. Korábban próbálták a pazarló MÁV ésa VOLÁN párhuzamos járatait "ésszerűsíteni".. vonalakat megszüntetni... Olvasd csak el akkor Orbánék min mondtak.. Egy-két vonalat beindítottak újra, de rájöttek, hogy valóban pazarlás volt, most az "emberek" kormánya is ésszerűsít, nem indít egy csomó vonalat újra, összevonja a volánt és a MÁV-ot. De a kispostákból -politikai lózungok mellett - talán 2-3 darabot megnyitottak, de többszázat nem, mert valahogy megvilágosodtak, rájöttek, hogy igazavolt sok mindenben a korábbi kormánynak. De mondhatnánk a 300 Ft-os vizitdíjat is.. A sok birkát az utcára terelték, kierőszakolták a népszavazást, hogy eltörölhessék ... Most ennek a sok tízszeresével terhelik az embereket. A válságból Bajnai kezdte el kivezetni az országot.. Elévülhetetlen érdemei vannak, hogy nem dőlt be a válsággal küzködő Magyarország.. Szóval csak óvatosan, nem minden fekete, vagy fehér amit a világ másik végében gondolsz, vagy érzel..

  Üdv Pkajos”
 • 14. Wotan01 2011. május 19. 12:36
  „Bocs!
  Megoldódott a probléma!!!!!!”
 • 13. Wotan01 2011. május 19. 12:29
  „Nem olvashatók a hozzászólások!”
 • 12. Nagy_Imre_Vancouver 2011. május 18. 02:04
  „Hello pkajos!

  Bocs a nev elirasert.
  Szep lassan 16 eve eldegelek itt de azert nyomon kovetem az otthoni esemenyeket.
  En innen maskent latom a dolgokat. Aki koveti a politikat a vilagon az erdeklodessel figyeli a magyarorszagi esemenyeket.
  A magyar minta ha bejon pelda erteku lehet mas orszagok szamara is. A globalis vilagrend megroggyant, az EU-ban nem tudnak mit kezdeni Gorogorszaggal, Irorszaggal, Portugaliaval es a Spanyolokkal. Az USA adossaga 14trillio dollar ami meg ma is novekszik 4 milliarddal naponta.
  Megoldaskent reformokat emlegetnek ami termeszetesen eletszinvonal csokkenessel jar de a visszafizethetetlen adossaghalmaz egyre no. A Fidesz nyiltan szembefordult az adossagcsapdaval. Erre pelda a nyugati demokraciakban meg nem volt. Eleinte populista kirohanasoknak veltem az Orban beszedeket. De inkabb arrol van szo tul nagyok a gondok a penzvilagban es most nem ernek ra velunk foglalkozni. Ezt Orban valoszinu felismerte.
  Paratlan lehetoseg adodott Magyarorszag teljes atalakitasara. A kormany hatalmas adossagot, szevert mezogazdasagot orokolt az orszagban nincs termeles. Ebbol kell valamit krealni. Ehhez nemhogy kulso segitseget nem kapunk de ahol lehet be is tartanak. Nem irigylem oket de remelem sikerul nekik.

  Udv,
  Imre”
 • 11. pkajos 2011. május 17. 20:59
  „8. okostojóska..

  ? ? ?
  szerinted is eltaláltam ?”
 • 10. pkajos 2011. május 17. 20:49
  „Kedves Imi !

  Igazából nem Lajos... a pkajos..

  Mint volt kollegád elmondhatom, hogy amikor a 90-es évek végefelé "kiballagtál" nem egészen ilyen volt a helyzet.

  Sopronban -ahogy manapság az országban is túlzottan "felerősödtek" a politikai hatások, befolyások.. (néhány példát már említettem). Helyenként már gusztustalan.. Többen is úgy vélik, kogy a 2/3 -dal nem csak élnek, hanem visszaélnek..

  Jómagam örültem, hogy - ha csak a ténylegesen 52%-os "többlettel" is - nem a korábban egymással kinlódó így már intézkedésre és döntésekre képtelen kormánypártok maradtak. Amit azakkori ellenzék "megtonfolt" most felturbózva lenyomják az emberek torkán.

  Ma már nem tapsolnak annyian mint egy évvel ezelőtt, de még vannak bőven.. Az is biztos, hogy amikor manapság ezek közül is sokan a "lószerszámot" emlegetik, nem a hámra és a nyeregre gondolnak... Hadd ne részletezzem.

  Sok birka volt akkor is amikor Te elmentél. Ma meg talán meg is duplázódott... -Sopron eladósodottsága meg az utóbbi 4-5 évben megháromszorozódott..

  Nekem - egyszerű mérnök embernek -az iskolaigazgatók még mindíg inkább pedagógusok mint politikusok, akiknek - esetleg - megmondják valalkik kit kell -indoklás nálkül - kirugni. Errefelé azt szeretik, azt akarták az emberek - akiket a képvisekők képviselnek a törvényhozásban - , hogy indoklás nélkül ki lehessen rugni aki nem tetszik. Szóval így jó minden...-még ma. Talán még holnap is. De a holnaputánért már erősen aggódom...”
 • 9. Nagy_Imre_Vancouver 2011. május 17. 18:30
  „Kedves Lajos!
  Koszonom a felvilagositast. Mindig tanul az ember.
  Egyebkent nemcsak arrafele divat valasztasok utan lecserelni a felso vezetoi garniturat. Ez itt is megszokott jelenseg .”
 • 8. okos_jóska 2011. május 17. 00:15
  „re: 5. pkajos

  Csak én érzem úgy a megmagyarázás kapcsán, hogy pkajos = Majsztró?”
 • 7. okos_jóska 2011. május 17. 00:13
  „re: 3. Majsztró

  Valami konkrétum? Valami információ?
  Vagy csak tömény kekec rosszindulat, elfogultság, előítélet?
  Úgy érzi, hogy arról szól a hír, hogy leváltanak valakit az igazgatóságról?
  Vagy csak nem érti a hírt?
  Vagy csak úgy csinál, hogy nem érti?”
 • 6. okos_jóska 2011. május 17. 00:08
  „re: 1. ujidok

  Az jut eszembe, hogy a bölcsességnek vannak határai, és van, ami meg határtalan...
  Az önmagában nem olyan nagy baj, ha valakinek fogalma sincs bizonyos dolgokról, de vannak, akiket idegesít, ha ezek a valakik ezekről a bizonyos dolgokról nagy hangon bemondogatják a frankót. Engem például nagyon idegesítenek ezek az okosjóskák.
  Van egy mondás, ami szerint az okosak állandóan tele vannak kételyekkel, ,,mások" (hm) meg mindenben és mindig holtbiztosak.”
 • 5. pkajos 2011. május 16. 19:02
  „A nari az a becézett narancs(színű), érzelmű, beállítottságú, politikailag odatartozó..
  A droid - meg talán robotszerű lények.

  Manapság errefelé nem ritka, hogy vezető beosztásokba - ma már pályáztatás nélkül - természetesen és kizárólag az "emberek" akaratából - a párthoz hű emberek kerülnek.

  Lásd Számvevőszék, Médiahatóság, Ügyészség, Államfő (régebben Kötársasági Elnök) stb..stb. ..és nagyon sok stb.”
 • 4. Nagy_Imre_Vancouver 2011. május 16. 18:42
  „mi az a "naridroid"?”
 • 3. Majsztró 2011. május 16. 08:17
  „jöhetnek igazgatónak a naridroidok :)”
 • 2. 1soproni 2011. május 16. 07:07
  „Az igazgatói megbízások x évre szólnak. Most ezek jártak le.”
 • 1. ujidok 2011. május 16. 00:51
  „Miért van erre szükség?
  Miért kell mindenhol vezetőket cserélni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkasbőrbe bújt zenekar, egyetemi sörözők - Soproni hétvége képekben

Magashegyi Underground és Akela koncert, bulik Sopronban és környékén. A hétvégi események képes… Tovább olvasom