Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Új igazgató, új szemlélet

Szilágyi Tibor helyett csütörtöktől Darvasi Ilona vezeti a soproni Petőfi Színházat.
Darvasi Ilona
Közös megegyezéssel búcsút int egymásnak Szilágyi Tibor színidirektor és a soproni Petőfi Színház. A Kisalföld információi szerint a teátrumot február elsejétől a budapesti Turay Ida Színház volt igazgatónője, Darvasi Ilona vezeti, míg Huszti Péter a művészeti tanácsadó szerepét vállalta.
– Csodálatos négy évet töltöttem Sopronban, boldog vagyok, hogy itt dolgozhattam. Most is premier előtt állunk, fantasztikus lesz a darab, nézzék meg – mondta el lapunk érdeklődésére Szilágyi Tibor, aki távozásának körülményeiről nem nyilatkozott. – Közös megegyezéssel válunk el, erről sem a Kisalföldnek, sem másnak nem mondok többet.
Arra a kérdésre, hogy a soproni nézőkkel is szakít-e, Szilágyi Tibor elmondta: – Ha hívnak játszani, szívesen jövök, bár rengeteg felkérésem van a fővárosban is...

– Politikamentes, színvonalas színházat szeretnék, olyat, amire a soproniak továbbra is büszkék lehetnek – mondta el Darvasi Ilona, aki évekkel ezelőtt létrehozta és mai napig vezette is a budapesti Turay Ida Színházat. A magánteátrum azzal a céllal jött létre 2000-ben, hogy a vidéken élő színházi közönségnek is bemutasson olyan műveket, amelyek az igényes szórakozást biztosítják. Mindezt a budapesti színházi élet meghatározó egyéniségeinek előadásában.

Huszti Péter a művészeti tanácsadó szerepét vállalta.
– A soproni terveimről még korai lenne beszélni, mert bár több előadást is megnéztem a közelmúltban, még meg kell ismernem a társulatot, a körülményeket és a lehetőségeket.
„ Március-áprilisban már többet tudok majd mondani a műsortervről. Szeretnék új színészeket is Sopronba csábítani" – árulta el Darvasi Ilona,
aki január 31-i dátummal lemondott a Turay Ida Színház ügyvezetői állásáról. Arra a kérdésünkre, hogy felkérésében szerepet játszott-e az, hogy magánszínházat irányított sikerrel, Sopron új színidirektora igennel válaszolt.

– Sopron menedzser típusú vezetőt keresett a színház élére. Ismert, hogy egyre kevesebb pénzből kell a kulturális intézmények működtetését megoldani, ugyanakkor a színvonal sem csökkenhet.

A költségtakarékosság szellemében kell átalakítanom a soproni színházat, de ígérem, a színvonal emelkedni fog. Ebben nagy segítségemre lesz a teátrum új művészeti tanácsadója, Huszti Péter – nyilatkozta Darvasi Ilona.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mielőbbi bírósági tárgyalásban bíznak

„ Mivel közügyről van szó, bízunk abban, hogy a bíróság soron kívül és mielőbb tárgyalja a soproni képviselő-testület által kezdeményezett peres eljárást” – mondta a Kisalföld érdeklődésére dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere. Tovább olvasom