Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Új igazgató a könyvtár élén

A soproni közgyűlés új igazgatót választott a városi könyvtár élére Orbánné Kalmár Judit személyében.
Orbánné Kalmár Judit
A közgyűlés által a városi könyvtár élére megválasztott új igazgató, Orbánné Kalmár Judit nem ismeretlen a Pócsi utcai intézményben. – Mielőtt a Deák Téri Általános Iskola könyvtárosi és informatikatanári megbízatását elvállaltam, hat éven keresztül a városi könyvtár állománygondozási és informatikai osztályának csoportvezetője voltam – mondja el az öt évre megválasztott új igazgató.

– 2000-ben, a könyvtár Pócsi utcába költözésekor mentem el szülési szabadságra, bízva abban, hogy a könyvtár az új évet már az előkészített számítógépes kölcsönzéssel indítja.

„ Mivel ez azóta sem történt meg teljes egészében, a városi könyvtár élén az egyik legfontosabb feladatomnak a könyvtári szolgáltatások fejlesztését, az olvasók igényeinek megfelelő szolgáltatási struktúra kialakítását tervezem."

– 2005 szeptemberében tesztjelleggel a gyermekkönyvtárban elindult a számítógépes kölcsönzés. Ehhez a szakmai háttér mellett elengedhetetlen a jól működő informatikai, technika háttér fejlesztése – hangsúlyozza Orbánné Kalmár Judit, akinek sikeres pályázatában az otthonról elérhető könyvtár kialakítása is szerepelt.

– A mai korban elmaradhatatlan kelléke egy közművelődési könyvtárnak az internetes kapcsolatrendszer. Szeretném megújítani a könyvtár honlapját, olyan információkkal és szolgáltatásokkal feltölteni, hogy akár e-mailen is lehessen könyveket előjegyeztetni, hosszabbítani.
Orbánné Kalmár Judit nyitni szeretne az olvasók felé, kíváncsi javaslataikra, igényeikre és természetesen arra is, amivel elégedettek. A gyermekkönyvtári programok fejlesztése mellett sikerkönyvtár kialakítását tervezi és az uniós elvárásoknak megfelelően a könyvtár EU-információs pontját szakirodalmi anyaggal szeretné frissíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középkori kápolnát tártak fel

Kora középkori kápolnára bukkantak a régészek a soproni Kecske-templom sekrestyéjében. Tovább olvasom