Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Új helyszínen az esküvők

A Fő tér felújítása miatt áprilistól új helyszínen tartják meg a soproni esküvőket. A párok a városháza helyett a Festőteremben mondhatják ki a boldogító igent.

A városháza lépcsői, a Szentháromság-szobor, a gyönyörű Fő tér patinás hátteret, romantikus helyszínt jelentett mindig is a soproni esküvők számára. A tér felújítása miatt azonban a következő hónapokban a munkagépeké lesz a főszerep, s ez nem kedvez a fiatal pároknak. A gödrök, a gúlába rakott macskakövek, az időnként megközelíthetetlen főbejárat, esetenként sár vagy por minden, csak nem az, amiről egy menyasszony a nagy napot elképzelve álmodik... Ezért dr. Dobos József jegyző úgy döntött, ideiglenesen új helyszínt kell keresni a soproni ceremóniáknak.

– A Fő téri munkálatok miatt számítanunk kell olyan hétvégékre is, amikor nem tudjuk garantálni a városháza főbejáratának megközelíthetőségét. Az esküvőket hónapokra előre tervezik, mi pedig most ennyire előre nem látunk a tervezésben. Ezért úgy véljük, gondoskodnunk kell az esküvők méltó helyszínéről. Minden lehetőséget megvizsgálva úgy látjuk, a Festőterem alkalmas arra, hogy a párok az anyakönyvvezető elé lépjenek – mondta el portálunknak a jegyző. A helyiséget kezelő Pro Kultúrával már meg is állapodott a hivatal; e szerint lesznek ugyan kiállítások a Festőteremben, de csak olyanok, amelyek méltó hátteréül szolgálhatnak a ceremóniáknak. Április 16-tól előreláthatóan szeptember 30-ig pénteken és szombaton házasságkötő teremként funkcionál majd az épület. Az esküvők ideje alatt értelemszerűen szünetelni fog a kiállítások látogathatósága. A jegyző hangsúlyozta, az új helyszínen minden szükséges kellék biztosított lesz. Áttelepítik az orgonát, lesznek székek, asztalok és megoldott a parkolás is.

A Fő téri munkálatok miatt április közepétől a Festőterem lesz az esküvők helyszíne. Fotó: Magasi
A Fő téri munkálatok miatt április közepétől a Festőterem lesz az esküvők helyszíne. Fotó: Magasi

Az április 16-ig bejelentkezett 23 házasulandó pár még a városházán tesz esküt, a későbbre tervező 138 jegyespár azonban már az új helyszínen mondhatja ki a sorsukat meghatározó igent. Őket a polgármesteri hivatal levélben is értesíti a változásról.


Lehet máshol is

Egyre többször érkezik olyan kérés is a város jegyzőjéhez, hogy engedélyezze az esküvőt külső helyszínen. Dr. Dobos József elmondta, erre a továbbiakban is lesz lehetőség, de csak az eseményhez méltó helyszínekhez, például szállodákban tartott anyakönyvezéshez adja a hivatal a beleegyezését. Így Sopronban továbbra sem lehet kertekben, hajón, hegyen, erdőben vagy parkban hivatalos esküvőt tartani.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. biridoc 2010. március 23. 08:08
  „Sziasztok!

  Szépen gyülekezünk, csak így tovább!

  sopronieskuvo@freemail.hu”
 • 28. gerti 2010. március 21. 18:06
  „Ha most a Petőfi tér is fel lett túrva akkor most hol lesznek az esküvők?? A több mint 100 ifjú pár
  továbbra is idegeskedjen? Biztos egy hivatali dolgozó nincs érintve az ügyben mert akkor mindjárt
  más lenne a hozzáállás! Javaslom hogy az esküvőket a munkák idejére a Liszt Központba rendezzék meg!
  Ott van hely az esküvők váltására is nem kell az utcán várakozni a násznépnek míg az előző násznép ki
  nem vonul. És a legkisebb terem is közel 100-150 férőhelyes. Szerintem akik az idei nyárra tervezték az
  esküvőjüket senkit nem világosítottak fel hogy más lesz a helyszín.Lehet akkor máskorra tették volna
  e jeles nap időpontját!!!!!”
 • 27. dina22 2010. március 20. 11:49
  „A felbontások miatt áthelyezték az esküvőket, erre tegnap felbontották a Petőfi teret is!
  Grat a pol.mest-i hivatalnak!”
 • 26. NoBo 2010. március 19. 15:30
  „Hát ez elég gyengusra sikeredett. Azért értékelem a próbálkozást.”
 • 25. zhall 2010. március 19. 12:43
  „Bocs NoBo!
  Visszaszívtam mindent,átnéztem a hozzászólásaid és látom személyeskedés miatt nagyon sokszor moderáltak.
  Akkor ez pedig valami betegség lehet,és a beteg embereket segíteni illik nem bántani.Keresd fel kezelőorvosod/pszichiáter/vagy gyógyszerészed!
  Lehet hogy az a gyermekkori trauma...?”
 • 24. zhall 2010. március 19. 12:28
  „Kedves NoBo!
  Megcsillant az intelligenciád,rendben.Ez,mint tudod,egy fórum,ahová az ember a véleményét írja.Kinek ez,kinek az,Ha az enyém nem tetszik neked az sem baj.De!!!
  Személyeskedni nem kellene,gondolom egyike vagy azoknak az S-es méretü önjelölt Ramboknak akik egy nicknév mögé bújva erősködnek.Valami történt gyerekkorodban azért ez a flusztráció?
  Tudod mit adok esélyt!:zhall@citromail.hu”
 • 23. biridoc 2010. március 19. 10:47
  „Köszi az e-mail-eket!

  Továbbra is várjuk azoknak a pároknak a jelentkezését akik egyet értenek azzal, hogy a Liszt Központba legyenek a házasság kötési ceremóniák, és szeretnének is tenni ezért valamit!

  sopronieskuvo@freemail.hu

  Szép napot mindenkinek!”
 • 22. NoBo 2010. március 19. 08:10
  „20-zhall: Tudod, az átok mindig visszaüt a feladójának is... Előbb-utóbb...
  De ha az nem, én szívesen a pofádra ütnék... Elég siralmas életed lehet amúgy....”
 • 21. Nóri_ 2010. március 18. 21:29
  „Sopron a hűség városa, ahová sokszor az ország másik végéből is eljönnek házasságot kötni.
  A városvezetésnek előre kellett volna gondolkodnia és megoldani ezt a helyzetet. Egy esküvő megszervezése nem 1 nap, már előző év őszén be kell jelentkezni időpontot foglalni, és ekkor nem tájékoztattak arról, hogy változik a helyszín (nem mintha eddig kaptunk volna bármilyen értesítőt is, a médiából tájékozódtunk), ráadásul egy olyan épületet választanak, ami még szükségmegoldásnak is nagyon kevés. 138 pár 80-100 fős vendégsége 5 hónap alatt több, mint 10.000 fő, akik között lesznek nehezen mozgó, idős nagyszülők, akik az unokájuk, dédunokájuk nagy napján szeretnének részt venni, babakocsival, kisgyerekekkel érkezők, akiknek a Festőterem előtti kis járdán kell várakozniuk, mert bemenni nem lehet az épületbe, mert az előtér kicsi, a lépcső keskeny, ráadásul egy tér a kiállítóteremmel és a várakozók zavarhatják az előző pár szertartását, nincs hely a gratulációk fogadására és akkor még az esetleges rossz időt nem is vettük számításba, Ezenkívül a Petőfi teret is épp ma kezdték felbontani...no comment”
 • 20. zhall 2010. március 18. 15:17
  „Hű de gonosz vagyok...
  Én örülök neki.Már rohadtul utáltam szombaton egész délután a dudálást hallgatni,Várkerület,Mária-szobor,autósor,piros lámpa,és félóránként egy nászmenet végigdudálja.Ha az átkom fognak....
  Javaslom a jegyző Úrnak a Tesco parkolót,ott még biztos van hely.”
 • 19. biridoc 2010. március 18. 14:39
  „Köszönöm soproni! :)”
 • 18. soproni 2010. március 18. 14:12
  „14.biridoc! http://artportal.hu/intezmenyek/festoterem_pro_kultura_sopron_kht”
 • 17. biridoc 2010. március 18. 13:47
  „Talán, ha a 137 házasulandó pár összefogna és kérelmet írnánk a Jegyző úrhoz, hogy a Lisztbe legyenek a házasságkötési ceremóniák, akkor még van esélyünk arra, hogy méltóképpen ünnepeljük meg ezt az egyszeri és megismételhetetlen napot! Ti mit szóltok hozzá? Várom a párok jelentkezését: sopronieskuvo@freemail.hu címre.”
 • 16. mediator 2010. március 18. 10:05
  „Különben meg teljesen nyilvánvaló, hogy a Liszt-központ lenne megfelelő helyszíne az esküvőknek, dehát "nemakarásnak nyögés a vége", és majd bolondok lennének a pro- és kontrakultúrások a nyakukba venni egy ilyen egész nyaras hacacárét. Mulatságos, hogy ezt meg is tehetik, ahelyett, hogy városvezetésünk a sarkára állna, és egyszerű kijelentő módban közölné az illetékesekkel, hogy márpedig a soproni adófizető polgárok érdeke (meg azoké is, akik csak házasságot kötni jönneka városba) úgy kívánja, hogy a Lisztben legyenek az esküvők, és pont. Nem probléma, ha egyéb rendezvényük van, van ott elég terem, várakozásra előtér, lift, meg minden, nem részletezem. Dehát, mit számít a közérdek, ha az egyes érdekeknek nem hízeleg...”
 • 15. mediator 2010. március 18. 09:52
  „Annny, dina22!
  Tök jó, hogy itt a fórumon beszélitek meg az esküvőtöket.
  Remélem, a nászéjszakáitokról is hasonló részletességgel kapunk majd felvilágosítást! :)
  Sok boldogságot, gratula!”
 • 14. biridoc 2010. március 18. 08:32
  „Sziasztok!

  Nem vagyok soproni egy kis segítséget szeretnék kérni, hol van pontosan a festő terem?”
 • 13. dina22 2010. március 17. 19:40
  „A bemenetelre nem tudok mit mondani, próba meg nem szokott lenni, csak elmondják, hogy mi hogyan fog lemenni. A zenét mi is magunk visszük, de annak sincs külön forgatókönyve, csak az befolyásolja a menetet, hogy mit kértek. A teremben jelen pillanatban is van kiállítás, így meg lehet nézni bellülről, de amíg nincs berendezve sztem értelme nincs megnézni.”
 • 12. Annny 2010. március 17. 18:53
  „Szerencsére mi a kis termet választottuk alapból,úgyhogy így ugyan ott vagyunk.Remélem eső nem lesz,mert az csúcs lenne...de júliusba csak jó idő lesz....
  Ha jól olvastam Dina voltál bent az ügyintéző hölgynél....nem tudod majd be lehet oda is menni vele?Csak mert nekünk majd még menni kell elpróbálni az egészet,mert saját zenét viszünk.”
 • 11. dina22 2010. március 17. 15:40
  „Annny elárulom, Nekünk baromi nagy mákunk volt, hogy még nem fizettük be a csekket, így a 32 ezer helyett csak 16-ot kell fizetni, a díszterem utáni különbséget pedig visszautalják, ha minden igaz azoknak akik már befizették.
  Ami a helyet illeti, az utcán kell várakozni, fedett helyre nem tudsz menni, mg akkor sem ha esik, hacsak nem az első esküvő a Tiétek, mert ugyebár ha bemész a lépcsőre az előtted lévő pár és násznép nem tud kimenni (szűk a lépcső és nincs külön helyiség, csak a ruhatár) és a helyiség nyitott a lépcső felől.”
 • 10. Annny 2010. március 17. 15:25
  „Ez az egész nevetséges!!!El nem hiszem,hogy a felújítást nem lehet máshogy megszervezni....itt Sopronban mindig mindent egyszerre kell megcsinálni,nem szépen sorba hogy netán a bizonyos részekkel időbe végezzenek.Nem lehetett volna először gyors nekiugrani a bejárat előtti résznek hogy az meglegyen rövid idő alatt és után túrni a tér többi részét?Nevetséges....én konkrétan egy bizonyos teremért fizettem,nem pedig azért ahol most lesz.És mi van a kis és nagy terem közti árkülönbséggel? Ha egy helyen lesz van aki 21ezret fizet van aki meg 31et?Ezt hogy oldják meg ha már valaki befizette?
  Na igen...arról meg már nem is beszélve,hogy a meghívók is ki vannak már nyomtatva,egy részük széthordva...úgyhogy lehet telefonálgatni....szuper.
  Az meg hogy legalább a Fő tér megújul ősztől....talán 2011 őszétől amilyen gyorsan szoktak itt haladni a dolgok....biztos olyan szép lesz,mint amilyen a Petőfi Tér is lett....na erről ennyit”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az átjáróban verték meg

Hétfőn délután érkezet bejelentés érkezett a Soproni Rendőrkapitányságra, miszerint egy soproni… Tovább olvasom