Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Új helyre költözött a munkaügyi hivatal Sopronban

A létesítmény mostantól a Virágoskert utca helyett a Kőszegi utcában fogadja az álláskeresőket.

Új helyre költözött a Győr-Moson-Sopron Megyei kormányhivatal Munkaügyi Központjának Soproni Kirendeltsége. A létesítmény mostantól a Virágoskert utca helyett a Kőszegi utcában fogadja az álláskeresőket.

A kirendeltség kialakítása százharminc millió forintba került, ennek felét pályázati úton nyert állami támogatásból, a másik felét pedig EU-s forrásból teremtették elő. Az ügyintézők számára több iroda áll rendelkezésre, hiszen az eddigi 190 négyzetméteres alapterület több mint kétszeresére, 500 négyzetméterre növekedett.

Könnyebbé váltak az ügyféllel folytatott diszkrét beszélgetések, a tárgyalóban rendezvények, tréningek megtartására is lehetőség nyílik. Van öt számítógéppel felszerelt információs pult, ahol az álláskeresők maguk is böngészhetik az aktuális kínálatot. Tágas várakozótér kapott helyet az épületben, a modern felszerelések pedig a dolgozók munkáját könnyítik meg.

Olvasóink írták

 • 10. Tvrytko 2011. november 01. 22:05
  „Tisztelt Soproni!
  Egyet értek a véleményével,de úgy gondolom nem a Munkaügyi Központ feladata,hogy a munkahelyek 4-,6,8 órára jelentik e be a munkavállalót.Nagyobb szigorral kellene a cégeket ellenőrizni védettebbé tenni a munkavállalót.De ebben az országban sajnos szép lassan mindent lehet.Nemrégiben voltam egy állásinterjún(10-15 milliós terepjáróban történt),és a munkaadó kerek perec kijelentette,táppénz és szabadságot nem tudnak fizetni,de azért egy üzlet őrzését elvállalta.Csak fel kellett volna vennem diktafonra,már sajnálom.”
 • 9. soproni 2011. október 23. 16:01
  „8.Részben igazak a leírtak,de van némi hiányosság is. Aki végre talál munkát,az olyan helyet szeretne,ahol bejelentik,vagy nem csak 4 órára 8 helyett.Tehát ez is egy ok lehet arra,hogy visszautasítják a kínálkozó lehetőségeket.”
 • 8. Tvrytko 2011. október 22. 19:13
  „Gaborc!Ne sajnáltasd magad,nap mint nap látni,hogy mennyire válogatnak a munkanélküliek a munkalehetőségekben,és hogyan űznek sportot(tisztelet a kivételnek) a szegény" munkanélküliek abból,hogy feketén dolgoznak,és felveszik Álláskeresési segélyt,meg a tanácsról járó aktív korúak ellátását,országos szinten milliárdos kifizetéseket csinálva ezzel.Sokkal szigorúbban kellene fellépni az ügyeskedők ellen.Érdekes,mióta közmunkát kell a 28.500ft-ért végezni eltűnt ez a réteg 80%-a,,és a hajléktalanok is,akik sportot űztek a pénzigénylésből a tanácson ami alkoholra folyt le..Az meg a másik tény,hogy 15-20 évvel ezelőtt sőt még régebbre visszanyúlva jobban megbecsülték az emberek a munkahelyüket,most meg futószalagon mondanak fel,ide oda a munkahelyek között.Aki akar az el tud helyezkedni.Csak kicsit lejjebb kellene adni a munkavállalónak,már lassan se nézni se szólni nem szabad a főnöknek mert felmondok,ezen kellene változtatni.A hozzászólásából kiszűrni lehet,hogy ön is hasonló cipőben járhat.A Belicitált" szó nem igazán Munkaügyi központra használatos szó,de ha álláskeresésre gondol akkor igenis van munka csak nem kellene ennyire válogatni,lassan ebben az országban mindenki főnök akar lenni,és szinte munkavégzés nélkül szeretne pénzhez jutni.Csak óvatosan mérlegelem,ez a mai fiatalság fog nyugdíjalapot teremteni az országnak 3 napos munkaviszonyokkal?”
 • 7. gaborcs 2011. október 22. 10:58
  „Kár ilyen nagy hírverést és reklámot csinálni, hogy mindenki lássa, hogy mennyi pénzt költöttek olyasmire, amire semmi szükség.
  Munkát úgysem sokan remélhetnek, a munkanélküli segély meg 90 napra csökkent, tehát inkább kevesebben járnak oda kötelezően!!!!!!!!!!!!
  Voltak ismerőseim, akit kéthetente "belicitáltak", munkát meg úgysem adtak nekik.
  Ami állások hirdetve vannak, már rég meg van kit vesznek fel. Szegény munkanélküliek meg pályáznak, pályáznak...., de még értesítést sem kapnak, hogy ne reménykedjenek.”
 • 6. öröksoproni 2011. október 20. 18:40
  „Nagyobb hely kell a jóval kevesebb munkanélkülinek, hiszen csökkent a regisztrált munkanélüliek száma! Legalábbis ez volt a hurrászocialistakommunista- diadalszöveg 1-2 hónapja.”
 • 5. soproni57 2011. október 20. 18:33
  „Legalább nosztalgiázhatok, hogy megnézem az irodám, ahol az első munkahelyem volt. Most más ül benn, én meg könyörgök, hogy 50 éves koromra adjanak már valami munkahelyet, ahol a maradék 15 évemben dolgozhatok.”
 • 4. 1soproni 2011. október 20. 10:32
  „http://www.nyugatmagyar.hu/soproni_hirek/koltozik_a_soproni_munkaugyi_hivatal/2197104/
  10 hónap alatt át is költöztek?

  Bár az előző cikkben még "Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Soproni Kirendeltsége"-ként említik. Most már legalább Győr-Moson-Sopron megyei lett.”
 • 3. jano17 2011. október 20. 09:26
  „Kőszegi utca = Kőszegi út”
 • 2. Asdar 2011. október 20. 08:16
  „@1
  De :)”
 • 1. himbi 2011. október 19. 22:34
  „Hmm hmm, nem hónapokkal ezelőt vagy tavaly költözött már??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb demonstrációt tartottak a hallgatók Sopronban - fotók

A hallgatók rengeteg kérdéssel fordultak a helyi és országos HÖK képviselethez, olyan kiemelt… Tovább olvasom