Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Új helyen az orvosi ügyelet

Sopronban szeptember 19-étől új helyen, az Erzsébet-kórházban működik a központi orvosi ügyelet.

Az utolsó simításokat végzik az Erzsébet-kórház egykori tüdőosztályának tömbjén, Sopron leendő központi orvosi ügyelete épületén és belső kialakításán. A tervek szerint a jövő hét elején adják át a létesítményt.

– A soproni önkormányzat, az alapellátási igazgatóság és a kórház összefogásával, ötvenhárommillió forintos költséggel megvalósuló ügyelet diszpécserközpontja kapcsolatban áll majd a helyi mentőszolgálattal, valamint a kórház osztályaival – tudtuk meg dr. Horváth Zoltán főorvostól, a soproni alapellátás igazgatójától. – Az ügyeleti ellátáson túl, a kórházi osztályok közelsége, technikája nemcsak sürgős beavatkozásokat, hanem adott esetben konzíliumot is lehetővé tesz felnőtt- és házigyermekorvosaink részére.

Az új központi ügyelet beindításától elsősorban az ellátás színvonalának emelését várjuk. Maga az épület is korszerű körülményeket teremt: újdonságként csecsemőellátó, illetve betegfektető helyiséget éppúgy kialakítottunk, mint pihenőszobákat az orvosok, az asszisztensek és a sofőrök számára. A hétfői, ünnepélyes átadásra Sopronba érkezik az ÁNTSZ országos tiszti főorvosa, Bujdosó László is.

A kórház területén harminc eligazító tábla irányítja az embert a központi orvosi ügyelet épületéhez. Megjegyzendő, hogy beteget hozó autó – éjjel-nappal – csak a Lóki sori kapunál juthat be a kórház területére.
A régi, Lenkey utcai ügyeleti helyiségek átmenetileg a Kodály téri rendelőknek adnak otthont, amíg azok renoválása be nem fejeződik. Ezt követően az üressé váló egykori orvosi ügyelet a halmozottan sérült gyermekek képzés-fejlesztési központjaként hasznosul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődött a ''nulladik'' ütem

Lezárták a soproni Deák tér páratlan oldalának Erzsébet utca–Mátyás király utca közti szakaszát. Így az autósok ezen a részen nem parkolhatnak, mert megkezdődött a gázhálózat cseréje. Ez viszont azt is jelenti, hogy a több hónapos csúszás ellenére megindult a tér felújításnak „nulladik” üteme. A jelenlegi munkálatok várhatóan október végig tartanak. Tovább olvasom