Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Új helyen az idegen nyelvi központ

Sopron - Sopronban az Erzsébet-kertben átadott új egyetemi, nyolc előadótermes épületbe költözött az egyetem idegen nyelvi központja. Tavasszal a Zöld út elnevezésű szaknyelvi vizsgákra már Sopronban is lehet jelentkezni.

– A Nyugat-magyarországi Egyetem Soproni Idegen Nyelvi Központja Sopron legújabb terére, az Erzsébet-kert közvetlen közelében kialakított Cházár András tér 1. szám alatt átadott, nyolc előadótermes egyetemi épületbe költözött – tájékoztatott Dékány Zsigmond, az idegen nyelvi központ vezetője, aki hangsúlyozta: intézményük regionális szerepet tölt be. Nemcsak Sopron vonzáskörzetéből, hanem Vas, sőt, Veszprém megyéből is rendszeresen vannak nyelvvizsgázóik.

Dékány Zsigmond: Januártól már az Erzsébet-kert mellett épült új egyetemi tömbben tevékenykedik a központ. Fotó: Magasi Dávid


– Legfontosabb feladatunk, hogy az egyetemisták a megfelelő szintű nyelvtudás birtokába kerüljenek. Büszkék vagyunk arra, hogy Sopronban az országos átlagnál kevesebb azok aránya, akik idegennyelv-tudás hiánya miatt nem kapták meg diplomájukat – emelte ki Dékány Zsigmond. A felvételi jelentkezés előtt állók számára fontos információ, hogy a diplomaszerzéshez szükséges nyelvvizsgákat a soproni karok hallgatói helyben letehetik, a felkészülésben minden segítséget megkapnak. – Ezen túlmenően – a munkaerő-piaci igényeknek eleget téve – törekszünk a vizsgakínálat folyamatos megújítására is. Áprilisban már Sopronban is lehetőség nyílik a Zöld út elnevezésű, államilag elismert szaknyelvi vizsgák letételére. Az ehhez szükséges akkreditációs eljárás hamarosan befejeződik.

A Zöld út gazdálkodási, üzleti és mezőgazdasági szaknyelvi vizsgákat kínál. A mezőgazdasági modul a mosonmagyaróvári kar, a gazdálkodási szaknyelvi vizsga a közgazdászhallgatók számára lehet érdekes. Az egyetemi nyelvoktatásban kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a szaknyelvi képzésnek. Évek óta növekvő létszámmal vesznek részt a hallgatók az angol és német erdészeti, vadászati, környezetvédelmi és természetvédelmi szaknyelvi kurzusainkon. A nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamokra az egyetemi nyelviskola továbbra is várja az érdeklődők jelentkezését.

A részletek az idegen nyelvi központ http://inyk.emk. nyme. hu honlapon olvashatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FC Sopron: Nyugaton a helyzet változatlan

Sopron - Az olasz többségi tulajdonosokat csütörtökön hiába várták, helyettük az Első Magyar… Tovább olvasom