Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Új helyen a vérvétel Sopronban

Hétfőtől, február 16-tól új helyen, a Soproni Gyógyközpont új diagnosztikai tömbjében várják a vérvételre beutalt betegeket.
  
A megszokottnál sokkal komfortosabb körülmények között, világos és tágas váróteremben fogadják hétfőtől a vérvételre beutalt betegeket a Soproni Gyógyközpontban. A központi laboratórium nagy forgalmú, úgynevezett mintavételi egysége átköltözik a diagnosztikai tömb földszintjére.

A vér- és vizeletvizsgálat az eddig megszokott rendszer alapján történik: a betegeket beutalóval fogadják 7 és 11 óra között, majd érkezési sorrendben, név szerint szólítják őket.

Világos és tágas váróteremben fogadják hétfőtől a vérvételre beutalt betegeket.
Világos és tágas váróteremben fogadják hétfőtől a vérvételre beutalt betegeket.


A vérvétel mellett a leletkiadás is megszűnik korábbi helyén, a II-es épületben. A leletekért aznapi vérvétel esetében 13–15 óra között, korábbi napok vérvételei esetén 11–15 óra között, mikrobiológiai vizsgálatoknál pedig a mintavételt követő 3. napon 13 és 15 óra között lehet jelentkezni. Az otthon levett vizsgálati mintákat viszont továbbra is a megszokott helyen, a II-es épület földszintjén kell leadni.

Csökken a várakozási idő is. Egyszerre hat betegtől tudják levenni a szükséges vérmennyiséget a szakemberek. Az egyedi azonosítóval ellátott fiolákat hamarosan csőposta rendszer szállítja a másik épületben működő laboratóriumi feldolgozó állomásra.

A rendszer végpontjait később összekötik a Sürgősségi Betegellátó Osztállyal, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztállyal, valamint a Patológiai osztállyal is. Így az ott levett minták is percek alatt elemezhetővé válnak, ezzel jelentősen gyorsul a diagnosztikai folyamat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háborús emlékek Sopronban

A Soproni Múzeum február 17-én, kedden 10–13 óráig I. világháborús gyűjtőnapot szervez a… Tovább olvasom