Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Új helyen a mentősök

Senki ne keresse már az Árpád utcában a soproni mentőállomást: az életmentők átköltöztek ideiglenes helyükre, a kórház területén lévő volt gyógyszertári tömbbe.
A mentősök már ideiglenes állomáshelyükről indulnak a betegekért.
– Három hétig tartott a költözés, de hála a soproni bajtársaknak, zökkenőmentes volt az átállás – tudtuk meg a megyei mentőszervezet vezető főorvosától, dr. Tihanyi Katalintól.

A mentőszolgálat ideiglenes jelleggel – az új állomás megépüléséig – költözött a Győri út 15. szám alá, az Erzsébet-kórház VII. számú épületébe, miután az Árpád utcai ingatlant az ÁNTSZ munkahelyként alkalmatlannak minősítette.

Május 30-án reggel nyolc órakor már az új állomáshelyről indultak betegeikért a mentőautók, bár egy órán keresztül még a régi és a kórházi telefon is működött – biztos, ami biztos alapon.

– Szép, tágas helyen dolgozhatnak most a mentősök, végre európai körülmények között – mondta dr. Tihanyi Katalin.

Az Árpád utcai épületre a költözés után lakat került. Bár a munkához szükséges felszerelést, eszközöket mind átszállították a kórházi területre, az irattár egyelőre itt maradt. És itt van még számos selejtezésre váró holmi is, aminek szanálása a fővárosból érkező selejtező bizottságra vár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színház az egész világ, melybe bérletet nyerhhet

Minden jó, ha a vége jó. Lassan összezárul a Soproni Petőfi Színház… Tovább olvasom