Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Új főorvos Sopronban

Új osztályvezető főorvosa van a soproni Erzsébet-kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályának. Dr. Szalay László harmincöt éve foglalkozik sürgősségi betegellátással.
Dr. Szalay László nyerte a soproni kórház által meghirdetett osztályvezető főorvosi állást, s a kalocsai kórház intenzív osztályának volt vezetője október közepétől már új munkahelyén dolgozik. – Harmincöt éve foglalkozom sürgősségi ellátással. A dombóvári kórházban sebészként kezdtem.

Majd Dunaújvárosban dolgoztam 22 éven át. Itt szerveztem először intenzív osztályt, miközben munkát vállaltam a mentőknél is – kezdte bemutatkozását dr. Szalay László. Négyéves külszolgálaton Afrikában is voltam; altatóorvosként és a sürgősségi betegellátásban munkálkodtam Líbiában – folytatta dr. Szalay László, akinek pályafutása az Országos Mentőszolgálat budapesti központjában és a légi mentőállomáson folytatódott. Már mentőorvosként is az ingázás volt a legnagyobb gondja.

Az egészségügy akkor is, most is küzd a szolgálati lakások hiányával. Szalay főorvos is a kényszerű utazgatás miatt tért vissza Budapestről Dunaújvárosba, majd megjárta Szaúd-Arábiát, az Öböl-háborút. A féléves munkára arabul jól beszélő orvost kerestek, s miután dr. Szalay László Líbiában tökéletesítette arab nyelvtudását, kiküldték a cseppet sem veszélytelen munkára. Utána viszont békésebb időszak következett a főorvos életében: Balassagyarmaton szervezett intenzív osztályt, majd Kalocsán folytatta pályafutását, ahol szakmai vezetésével új, korszerű osztály épült. Később viszont az önkormányzat mérlegelni kezdte a modern, ám költséges osztály bezárását. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy Szalay főorvos más megbizatás után nézzen. Megpályázta a soproni osztályvezető főorvosi állást...

– Nagyon jók az első benyomásaim. A kórház állaga, felszereltsége, szakmai színvonala meghaladja a magyarországi megyei kórházak színvonalát. Jól felkészült és jól szervezett csapatot vettem át, s ez bizony kötelezettségeket ró rám. A jót nem is borítom fel, de a szakmai továbbfejlődést illetően vannak terveim – mond ja az új főorvos. Véleménye szerint elsősorban a koszorúérbetegek sürgősségi ellátásában kell előrelépni, ez fehér folt még szinte az egész országban. Dr. Szalay László bár örül új munkájának és jól szervezett osztályának, újra az ingázók keserű kenyerét eszi. Felesége és két kiskorú gyermeke hétvégén a 260 kilométerre lévő Kalocsára várják haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leköszönő polgármester

Még 1994-ben élesztették újjá azt a hagyományt a soproni városházán, hogy a leköszönő polgármester… Tovább olvasom