Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Új elnököt választott a mezőgazdasági zrt.

Hegykő - Dr. Varga Gábor, a Hegykői Mezőgazdasági Zrt. új elnök-igazgatója csütörtökön tárgyalóasztalhoz ül a tejfelvásárló cég vezetőjével az árak miatt. A zrt. erősebben szeretné érvényesíteni érdekeit.
Dr. Szaiff Gyula nyugdíjba vonulása okán dr. Varga Gábor személyében új elnök-igazgatót választott tegnap a Hegykői Mezőgazdasági Zrt.
– A mezőgazdasági zrt. bevételének mintegy háromnegyedét az állattenyésztés és a tejtermelés adja. Ezért a jövőben erősebben szeretnénk érvényesíteni érdekeinket. A tej felvásárlási ára jócskán elmarad a várttól, miközben a takarmányárak az egekbe szöktek.

A zrt. három éve pontosan a biztonság érdekében szerződött az egyik legnagyobb tejfelvásárlóval, de most úgy látjuk, felül kell vizsgálnunk ezt a megállapodást – mondta közeli terveiről az új elnök-igazgató, dr. Varga Gábor. – Néhány napon belül újból tárgyalóasztalhoz ülünk velük, s föltesszük a kérdést: mi módon állapodhatnánk meg, hogy a felvásárlóhoz beáramló pénz ne csak az elméleti közös kasszát gyarapítsa, hanem nagyobb anyagi eszközt jelentsen a termelőnek is.
Úgy véljük: ha nem megy együtt, akkor másutt szerzünk érvényt elképzeléseinknek.

A szerződés jövő márciusig köt bennünket. Gazdálkodásunk másik területe az ezerhétszáz hektáros szántó, amelyen repcét, búzát, kukoricát termesztünk. Elődöm, dr. Szaiff Gyula kiválóan gazdálkodott, reményeink szerint idén is eredményes lesz a zrt. Komoly kihívásnak és felelősségnek érzem az általa megkezdett úton való haladást.

Dr. Varga Gábor 1994 januárjától Hegykő, Hidegség és Fertőhomok vállalkozói állatorvosaként tevékenykedett, ellátva a hegykői zrt. tehenészetét is. A hegykőiek idén a szeptemberi közgyűlésen választották be az igazgatóságba. A testület tegnap egyhangúan bízta meg a zrt. elnök-igazgatói posztjának betöltésére.


Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petőfi Színház: Kacagással telt a szombati bemutató

Sopron - A „Janika" című vígjáték kissé megmosolyogtató alapötletét és két apró… Tovább olvasom