Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Új eljárás a Rét utcai ingatlan ügyében

Sopron - Új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot a másodfokon eljáró hatóság a Rét utca 25. számú ingatlan ügyében. A pert a jelenlegi városvezetés indította áron alul történő értékesítés címén még 2007-ben.

A Rét utcai ingatlan eladása miatt indított peres eljárásban döntést hozott a másodfokú bíróság. Ebben teljes egészében hatályon kívül helyezték az első fokon eljáró Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság ítéletét és új eljárásra kötelezték a megyei bíróságot, valamint arra is, hogy szakértő kirendelésével állapítsa meg, az ingatlant áron alul értékesítették-e.

Az előzményekhez tartozik, hogy 2006-ban az akkori városvezetés adta el az épületet. Az új tulajdonos az elképzelések szerint lakásokat épített volna ide. Ám erre nem volt lehetősége, ugyanis az új városvezetés 2007-ben bírósági eljárást kezdeményezett. Úgy ítélték meg, hogy elődeik a város szempontjából rossz üzletet kötöttek. Az eredeti keresetlevélben azt kérte az önkormányzat: a bíróság mondja ki, áron alul értékesítették az épületet, az eljárás kezdetén azonban pótindítványt is tett a város képviseletében eljáró ügyvéd.

Ebben már a szerződés megsemmisítését is kérte. Az elsőfokú bírósági tárgyalásra ez év elején került sor, az esetről korábban portálunkról beszámoltunk.

A megyei bíróság akkor elutasította az önkormányzat keresetét, az ítéletet a városvezetés megfellebbezte.

A Rét utca 25. szám egy 1972-ben felhúzott panel felvonulási épület, amely később több intézménynek is helyet adott, de már évek óta üresen, elhanyagoltan áll. Nem ritka, hogy hajléktalanok járnak be az épületbe, odabent pedig bokáig ér a hulladék, mindent, ami mozdítható, tönkretettek ott. Mindez a Jereván-lakótelep peremén található, ahol több tízezer ember él.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban keresik a kosztümök gazdáit

Sopron - Még ma is jelentkezhetnek statisztának, ha szívesen szerepelnének egy kosztümös… Tovább olvasom