Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Új dékán az egyetemen

Dr. Fábián Attila egyetemi docens személyében új dékán állt munkába a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Karának élén. Arra törekszik, hogy erősödjön a külföldi egyetemekkel való együttműködés, illetve a hallgatóknak nyújtott szolgáltatások köre.

Az NYME Közgazdaság-tudományi Kar korábbi dékánjának, prof. dr. Székely Csabának lejárt a megbízatása, a továbbiakban a kar Széchenyi István doktori iskolájának a vezetőjeként tevékenykedik. A dékáni posztra kiírt pályázaton dr. Fábián Attila érdemelte ki a vezetői státust.

Dr. Fábián Attila
Dr. Fábián Attila


– Kiváló elődeim, prof. dr. Gidai Erzsébet karalapító dékánunk és prof. dr. Székely Csaba munkáját szeretném jól folytatni. Ugyanakkor változtatásokra is szükség van, nemzetközi kapcsolataink és a hallgatói szolgáltatások lendületesebb erősítésére törekszem – nyilatkozta a Kisalföldnek az új dékán.

– Tervem, hogy a környező országok felsőoktatási intézményeinek hálózattá való alakításával még hatékonyabbá és szorosabbá tegyük az együttműködést. E témakörbe tartozik még, hogy a kar német és angol nyelvű oktatására is nagyobb hangsúlyt fektessünk. Ez nemcsak hazai diákjaink nyelvtudásának tökéletesítését, hanem a hozzánk érkező külföldi hallgatók tanulását, a mobilitás fokozását is szolgálja.

– Meggyőződésem, a kart úgy kell működtetni, mint egy nagyvállalatot – folytatta dr. Fábián Attila. – Vannak tehát „fogyasztóink", akik magas szintű kiszolgálást várnak el, és versenytársaink, akikre figyelnünk kell.

Mindamellett a kar nem veszítheti el azt a közösségi létformát, ami az alkotó és kreatív emberek sikeres együttesét jelenti. Úgy véljük, a meglévők közül kell kiválasztanunk azt a három-négy alapképzést – így például a gazdálkodás és menedzsmentet, a pénzügy és számvitelt, a nemzetközi gazdaság és gazdálkodást –, és az ezekre épülő mesteri és doktori képzést, amelyekkel akár országos vagy nemzetközi szinten is piacképes oktatást nyújthatunk.

Ezen túlmenően olyan felnőttképzések kialakítására és fejlesztésére is gondolunk, amelyek révén a régió kis-, közép- és nagyvállalatai profitálhatnak a kar széles körű, naprakész és sokrétű tudástárából. Ha a kar életéből négy év múlva sikerekről számolhatunk be, akkor az a remek csapatmunka eredménye lesz – zárta az új dékán, aki nyolc évig a Területfejlesztési Szabadegyetem főszervezője is volt.

Mind a szabadegyetem, mind a Közgazdász Klub rendezvényei ősszel folytatódnak.

Több mint 1600 jelentkező volt
Az NYME Közgazdaság-tudományi Karára idén közel 1600-an jelentkeztek, közülük több mint 300-an az első helyre jelölték. A pótjelentkezések után végül augusztusban dől el, hányan kezdhetik meg tanulmányaikat a karon. Tavaly közel száznegyven elsőssel kezdődött a tanév.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni bíróságon a gabonaügy: négyezer eurón osztozkodtak

Alig négyezer eurón osztozkodtak azok, akiknek a vád szerint közük volt a tavaly történt veszkényi magtárból való lopáshoz. Tovább olvasom