Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Új buszjárat: utazzon Sopronból Szegedre

Sopron és Szeged között közvetlen autóbuszjárat indul december 15-től. Vonattal csak átszállással lehet közlekedni.
Mint arról portálunkon beszámoltunk, december 15-től változik az országos menetrend. Ennek egyik lényeges eleme, hogy ekkortól megszűnik a Sopron-Dunaújváros közötti buszközlekedés. Pontosabban átalakul.

A menetrendi változtatásokból az is kiderült, hogy Sopron és Szeged között közvetlen autóbuszjárat indul.

- Jelenleg új országos és regionális autóbusz hálózat kialakítása zajlik, amelynek egyik célja, hogy a két alágazat (közút és vasút) egymást kiegészítve és segítve biztosítsa az eljutási lehetőségeket - nyilatkozta a kisalfold.hu megkeresésére Káity Károly, a szegedi Tisza Volán Zrt. forgalomfejlesztési és koordinációs igazgatója. - Szeged és Sopron között nem egy új járat jön létre, hanem az több vonal összevonásával alakult ki.

Ezek a következők: Szeged - Dunaújváros - Székesfehérvár, Szeged - Solt - Veszprém, Dunaújváros - Székesfehérvár - Sopron, Szeged - Solt - Veszprém - Pápa. A fentiek alapján a járat útvonala: Szeged - Solt - Dunaújváros - Székesfehérvár - Veszprém - Pápa - Csorna - Sopron.

Káity Károly kifejtette, december 15-től megszűnik a Pápa-Szeged viszonylaton közlekedő járat. A két település közötti közvetlen eljutási lehetőséget az új, fentiekben említett vonal továbbra is biztosítja.

- Az új viszonylat célja, hogy a köztes városok között jelentkező utazási igényeket gyorsan és kényelmesen lehessen kielégíteni - folytatta Káity Károly.

- A hosszú autóbuszos utazásra más vonalak esetében is jelentkezik mérhető igény. Ezek például Szeged-Pécs-Zalaegerszeg, Szeged-Solt-Bük, Szeged-Túrkeve-Miskolc, Sopron-Kaposvár-Pécs.

Káity Károly megjegyezte, az új járatnak nem feladata a vasút kiváltása.

Ezt nem is tudná megtenni, ugyanis több szakaszon nincs is vasútvonal. Az érintett vonal az útba eső nagyobb települések között biztosít kapcsolatot, amelyek között vasúton nem, vagy csak jelentős kerülővel biztosított az utazási lehetőség.

Mint azt már említettük, a Sopron-Dunaújváros közvetlen viszonylat is módosul, mert az része lett az országos hálózatnak. Így ezen járat csak Sopron és Győr között közlekedik. Innen pedig átszállással lehet eljutni a Fejér megyei városba.hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Szokolay Sándor

Elhunyt vasárnap Szokolay Sándor Kossuth-díjas zeneszerző. Tovább olvasom