Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Új burkolatot kap az Ógabona tér

Sopron - Útfelújítási munkákhoz készülnek az Ógabona téren. A gázmű és a vízmű már a helyszínen dolgozik, ha a közművesek befejezik a munkát, új burkolatot kap a tér.
Tizennégymillió forintot nyert a város az úgynevezett TEUT-pályázaton, az önkormányzat ugyanennyit különített el arra, hogy megújulhasson az Ógabona tér aszfaltburkolata. Kerekes Attila városi főmérnök a Kisalföldnek elmondta, a régi burkolat felbontását már megkezdték. Élve a lehetőséggel, a gázmű és a vízmű is kicseréli vezetékeit a megbontott szakaszon. Ha a közművekkel végeztek, indulhat a teljes útfelújítás.

A gázmű és a vízmű már a helyszínen dolgozik, ha a közművesek befejezik a munkát, új burkolatot kap a tér. Fotó: Magasi Dávid
A gázmű és a vízmű már a helyszínen dolgozik, ha a közművesek befejezik a munkát, új burkolatot kap a tér. Fotó: Magasi Dávid

Az építkezés első szakaszában félpályás útlezárásokra kell számítani, ám ha az aszfaltozásra kerül sor, néhány napra teljes szélességben le kell majd zárni a teret. A munkálatok befejezését június 30-ra ígérték a szakemberek.

Olvasóink írták

 • 9. orgona 2008. április 06. 21:43
  „Szegyen es gyalazat hogy a Soproni utakat meg nindig nem csinaltak meg, csak itt ott foltozzak, de a sok körforgalom az szükseges volt minden szaz meternel!Siralmas, szegeny autok ha sirni tudnanak!”
 • 8. Don Kartács 2008. április 03. 21:15
  „Aham :) Azért nem kerülnek elő a munkások általában reggel fél 9-ig. Vagy épp ha az ember 8-kor megy dolgozni az Ógabona sarkától egészen a WestCity épületéig sehol egy munkás, majd fél 9 után 1-vel elkezdenek szállingózni, vagy épp csak 1-2 embert látni, aki kaparja a földet.”
 • 7. Don Kartács 2008. április 03. 21:15
  „Aham :) Azért nem kerülnek elő a munkások általában reggel fél 9-ig. Vagy épp ha az ember 8-kor megy dolgozni az Ógabona sarkától egészen a WestCity épületéig sehol egy munkás, majd fél 9 után 1-vel elkezdenek szállingózni, vagy épp csak 1-2 embert látni, aki kaparja a földet.”
 • 6. Egy aggódó soproni 2008. április 02. 15:43
  „Tisztelt Valaki0!
  Tisztelt Don Kartács!

  Az elektróval történő heggesztés olyan, hogy az idom két részére rátesszük a csatikat, a látható gépen (sárgasapkás munkás kezeli) beállítjuk a cső paramétereit és az időjárási viszonyokat és az alapján a gép automatikusan megoldja a heggesztési munkát. Munkások itt csak az idomok felhelyezéséhez, a gép kezeléséhez, a szükséges eszközök továbbítására kellenek.
  Ezért láthatod a mellékelt képen is, hogy egy ember dolgozik, a többi pihen...
  Arról nem is beszélve, hogy heggesztés után a csövet pihentetni is kelll....
  Szóval ahogyan a reklámban is hallhattad:
  " Ne ítéllj elsőre...."”
 • 5. Don Kartács 2008. április 02. 07:21
  „Emberek mindenki máskor jár arrafele, eleddig amikor én munkából leléptem mindig azt láttam, hogy 3 ember dolgozik a többi mászkál, támaszkodik, ténfereg. Ha valóban úgy dolgoznának, ahogy kéne, akkor nem húzódnának el sose az ilyen munkák. Másrészt nincs garancia, hogy az elkészültétől számítva pár hónap múlva nem bontják fel megint, mert elfelejtettek valamit.”
 • 4. csabazs 2008. április 02. 06:05
  „valaki0!

  Mivel a közelben lakom látom, hogy hogy dolgoznak a munkások!
  Igen is dolgoznak, tegnap délután fél ötkor még lapátoltak és nem reggel nyolckor kezdik a munkát, hanem kora reggel!Egy kép alapján ne itélj!
  Anno mikor az Újteleki utcát újjították fel, láttam, hogy milyen körülmények között ( régi szennyvízcsatorna bontásakor jó meghízott patkányok) és mennyit dolgoztak a munkások!!!
  Állj be közéjük egy hétre és megtudod mi a munka!”
 • 3. Jógyerek 2008. április 01. 22:39
  „valaki! Ez csak egy kép. Én a fotókra mindig azt mondom, hogy az csak egy alkapott pillanat. egy képről soha nemszabad végleges (és főleg elitélő) képet alkotni magunkban. nemtudom milyen burkolatot kap az Ógabona tér, de egy szép díszburkolatos járda jól mutatna... és szerintem egy szépen lerakott kockakő is jól mutatna az úttesten... Az legalább nem kátyúsodna stb...”
 • 2. krisztina01 2008. április 01. 19:15
  „Valaki! Én nap mint nap látom a munkásokat és keményen dolgoznak. Kiadták nekik a feladatot és csinálják. Néha sajnálom is őket, mert sokat dolgoznak.”
 • 1. valaki0 2008. április 01. 13:52
  „Egy ember dolgozik, többi nézi, persze hogy hónapokig lesz ez az állapot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kerékpárutak épülnek a Fertő-parton és Sopronban

Fertő-part–Sopron - Még ebben az évben megkezdődhet az öt Fertő-parti településen, valamint… Tovább olvasom