Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Új bölcsőde épül Sopronban, negyvennel több férőhely

Nyegyvennel bővül a soproni bölcsődei férőhelyek száma, a Kőműves közi bölcsőde kialakítására 120 millió forint áll rendelkezésre.

Nyegyvennel bővül a soproni bölcsődei férőhelyek száma az önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően. A Kőműves közi bölcsőde kialakítására 120 millió forint áll rendelkezésre, ebből a város 40 millió forintos önrészt vállalt.

Az ünnepélyes alapkőletételt pénteken tartották. Fodor Tamás polgármester köszöntőjében elmondta, a város számára fontos, hogy segítsék azokat a szülőket, akik hamar visszatérnek a munka világába, megfelelően gondoskodjanak a kisgyerekekről. ˝A bölcsőde olyan városrészben épül, ahol az új lakóparkokba beköltözők miatt is nagy igény van az eddig hiányos ellátásra. Átadása 2012 tavaszára várható, s jövőre már induló szolgáltatásról beszélhetünk, 13 új munkahellyel˝ - fogalmazott a polgármester.

Új bölcsőde épül Sopronban. Fotók: Magasi Dávid

A Kőműves közi bölcsőde két gondozási egységben, két-két csoportban, 4 csoportszobában 40 gyermek ellátását biztosítja majd, akadálymentesített épületben, nyugodt, csendes környezetben. Az új bölcsőde megszünteti a város öt, hasonló intézményeiben lévő jelenlegi túlzsúfoltságot. Földháziné Kocsis Zsuzsanna, az Egyesített Bölcsődék igazgatója elmondta, ˝telt házra˝ számít az induláskor, hiszen a jelenlegi 312 férőhelyre 364 gyermek jut, így bizonyára nemcsak a környéken lakók csemetéit fogadják majd az épületben.

A gondozó, nevelő munkához szükséges eszközök, berendezések is rendelkezésre fognak állni: a csoportszobákba gyermekbútorok, szőnyegek, konyhai mobil és beépíthető gépek, felszerelések, udvari játékok. A komplex ellátás érdekében kialakítanak egy foglalkoztató és egy sószobát is.

Olvasóink írták

  • 3. Nanu 2011. július 23. 11:00
    „Így legalább csurran cseppen gondolom valakiknek !!!”
  • 2. Tonxy 2011. július 22. 21:48
    „Nem lett volna olcsóbb a régi átépíteni? Nem hiszem hogy az utca másik oldalán annyival messzebb lett volna. Meg talán az elmúlt években nem kellett volna a bölcsődéket bezárni és most akkor újat sem kellene építeni, de így legalább sokba kerül. Gratulálok, Sopron én így "szeretlek?".”
  • 1. sopron700 2011. július 22. 16:29
    „Valamikor több évtizedig jól működőt azon a helyen a bölcsőde.Bezárás után ,nem gondoskodott a város illetékese a közvagyon megóvásáról, állagmegőrzéséről.Nem is beszélve, annak valamilyen gazdaságos hasznosításáról.Nem csoda ,hogy ilyen pénzügyi helyzetben van a város.Még azt is eltudom képzelni,hogy valamelyik leköszönő köztisztviselő üzemeltetésre átveszi az intézményt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs több pánik! Elsősegély a mobilunkban - Soproni fiatal ötlete

A soproni Erdélyi Soma és a sárospataki Lipécz Ádám nagyszerű fejlesztéssel állt elő. Heteken belül… Tovább olvasom