Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Új bizottság alakulhat

Kistérség - A Sopron–Fertőd többcélú tárulás jövő heti tanácskozásán Agyagosszergény hivatalosan is csatlakozhat a társuláshoz. Emellett egy előkészítő bizottságot is létrehoznának.
Az Országgyűlés szeptember végén hatályba lépett döntése értelmében Agyagosszergény hivatalosan tagja a Sopron–Fertőd Kistérség Többcélú Társulásnak. Ennek értelmében a társulás szervezeti és működési szabályzatát is módosítani kell. Minderről a társulhat tanács a jövő héten kedden szavaz majd.

Mint arról lapunkban korábban már beszámoltunk (Kisalföld, 2006. augusztus 7., Agyagosszergény átcsatlakozna), Agyagosszergényt egy 2004-es döntés szerint a kapuvári kistérséghez csatolták. A települést azért is váratlanul érte az akkori határozat, mert minden Sopronhoz és Fertődhöz köti őket. Az okmányiroda, a háziorvosi ügyelet, a rendőrség, a szociális és gyermekjóléti szolgálat e két városban érhető el. A sem ide, sem oda tartozás miatt a község az elmúlt években jelentős pályázati pénzektől is elesett.

Idén év elején felmerült, hogy a kistérségből a lövői mikrotérség leválna (Kisalföld, 2007. március 2., Kettéválik az Alpokalja mikrotérség?). Az ok az volt, hogy így mindkét társulás jobban fejlődhetne és eredményesebben indulhattak volna pályázatokon. Hátránya viszont, hogy a lövői térségben nincs oktatási, szociális és egészségügyi központ. A kezdeményezést most már hivatalosan is elutasították.

A társulat a szervezeti szabályzat módosításával együtt egy új, úgynevezett előkészítő bizottság létrehozásáról is szavaz. Az előterjesztés lényege, hogy jegyzők, polgármesterek felől beérkezett változtatási javaslatokat kezelje, előkészítse, a javaslatokat pedig a terjessze elő a tanács üléseire.

P. Horváth László
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi-gimnázium: Az őszi szünetben beköltöznek

Sopron - Az épület elkészült, az udvari munkák azonban még hátravannak a Széchenyi-gimnázium Templom… Tovább olvasom