Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Új árokrendszer Fertőszentmiklóson

A csapadékvíz-elvezető rendszer hibájából Fertőszentmiklóson a Szerdahelyi utcát és környékét nagyobb esőzésekkor elárasztja a víz.
A községvezetés új csatornaárok-rendszerrel fogja megoldani a problémát – húszmillió forintért. – A Szerdahelyi utca és környéke a falu legmélyebben fekvő településrésze – kezdi az érintettek nevében Kovács Gábor vállalkozó.

– Hiába van csapadékvíz-elvezető rendszer a faluban, nagy esőzésekkor hatalmas vízfelület árasztja el a környéket. Még a kanálisból is fölfelé jön ilyenkor a víz. Ez legalább tíz-tizenkét családnak okoz gondot. Mi cukrászdát üzemeltetünk: áradatkor gumicsizmát húzok, s a járda szélén a hátamra veszem a vásárlót, úgy hozom be az üzletig.

Mellettünk egy másik bolt is működik, ott sem könnyebb a helyzet. A szomszéd ház falán található Fertőszentmiklós eddigi legnagyobb árvízének vízszint jelzője. Fertőszentmiklós: Megoldódik a csapadékvíz elvezetése 

– No, amikor elönt bennünket a víz, sokszor a mércét sem lehet látni.
A túlzott csapadék beáramlik az udvarokba is, eláztatva mindent, a tárolt terményt, veteményest – folytatta Kovács Gábor.

– A gondot az okozza, hogy a falu legmélyebb részén lévő fedett csapadékvíz-elvezető rendszerből egy megbízhatatlanul működő szivattyú emeli át az Ikvába a vizet – mondta Horváth Tibor polgármester.

– Egy-egy viharnál előfordul, hogy az áramszolgáltatásban zavarok keletkeznek, ilyenkor a berendezés nem működik. Ennek következtében a víz a domborzati viszonyok miatt visszaáramlik és a kanálisokon feljut a felszínre. A tarthatatlan állapot megszüntetése érdekében a képviselő-testület úgy határozott, hogy az áram ellátástól független módon fogja megoldani a vízelvezetés gondját. A terepszint-különbségek miatt hatszáz-hétszáz méteres csatornaárokrendszer megépítésére lesz szükség. A tervezési munkák már elkezdődtek.

Az előzetes számítások szerint a költségek mintegy húszmillió forintba kerülnek. Az előkészületeket még ebben az évben szeretnék befejezni, hogy a 2005-ös költségvetésben már a vízelvezető tétele is szerepelhessen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszautasították Kránitz jelentkezését

Visszautasította Kránitz László nyilvántartásba vételét a soproni egyéni választókerületi választási… Tovább olvasom