Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Ufót látott repülni Kapuvárnál

A soproni író, Czanik Csaba Veszkény és Kapuvár között a napokban kislabda méretű, fényes, korongszerű repülő tárgyat látott, amely követte autóját.
illusztráció
A fiatalember – aki csapatával tavaly megmászta Afrika csúcsát, a Kilimandzsárót – éjszaka hazafelé haladt gépkocsijával a főúton, amikor Kapuvár előtt egy nagyon fényes, repülő tárgyat vett észre. Hirtelen tett irányváltozások jellemezték a beazonosíthatatlan légi „járművet", amely egy darabig követte őt, aztán egyszer csak eltűnt. Mivel nem volt nála fényképezőgép, erről az objektumról felvétel sem készülhetett.
Ugyanakkor a soproni író azon kevesek közé tartozik, akiknek régebben sikerült fényképfelvételt is készíteniük az ufókról. Két évvel ezelőtt az Alpokban túrázott, mikor lencsevégre kapott egy azonosítatlan repülő tárgyat. A kinagyított fénykép Czanik Csaba otthonának egyik legértékesebb darabja.
– Dachstein déli lejtőjén egy hihetetlenül gyorsan, de hangtalanul közeledő fényes korongra lettünk figyelmesek – meséli Csaba. – A fényes korong eltűnt az egyik hegy mögött, de kisvártatva balról ismét megpillanthattuk az ismeretlen tárgyat, amely ezt követően végleg elsuhant a messziségbe. A látvány fantasztikus volt, gyorsan megnyomtam a nyakamban lógó fényképezőgép exponálógombját. Nagyon izgultam akkor, vajon sikerül-e a felvétel, de szerencsére minden rendben volt.

A honvédségnél is...

Czanik Csaba a katonaságnál, az egyik dunántúli lokátoros laktanyában szolgált, ahol – mint mondja – ufóriadó elrendelésére is sor került. „A képernyőn például egyszer láttunk egy igen nagy sebességgel közeledő valamit, ami néhány másodperc múlva már a lokátorok között cirkált egy ideig, s amely szinte focipálya méretű volt. Vezetőink mindenkit írásban köteleztek titoktartásra..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron-csokor: a virágkötő még hiányzik

Tíz–húsz évre szólóan ki kell dolgozni a város gazdasági koncepcióját, meg kell állítani a… Tovább olvasom