Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Üdülőkörzet jöhet létre

Lezárult egy fejezet a fertőrákosi Virágosmajor életében, azután, hogy a tulajdonos megszüntette az itt lévő tehenésztelepet. A majorban egy új üdülőkörzet jöhet létre.
A szarvasmarhákat még tavaly év végén szállították el a közel 3 hektáros területről, a tíz alkalmazottat pedig végkielégítéssel küldték el. – Számunka is fájdalmas döntést hoztunk, amikor eldőlt: a jelenlegi átvételi árak mellett életképtelenné vált a telep – jelentette ki Holper Csaba, a tulajdonos Donáció Mezőgazdasági Szövetkezet állattartási ágazatvezetője. – Veszteséggel tudtuk eladni a tejet és a szarvasmarhát. Társaságunk az állattartásra rendezkedett be, át kell gondolnunk, hogy mit vessünk a földjeinkbe, ha már a tehenekkel nem tudjuk feletetni a gabonát.

Holper Csaba hangsúlyozta, kizárólag a kedvezőtlen piaci viszonyok miatt számolták fel a három hektáros telepet. A terveik szerint értékesítik a területet.

A tehenésztelep közvetlen szomszédságában évek óta üzemel egy jachtkikötő. Korábban többször is probléma volt abból, hogy az állattartás miatti kellemetlen szagok elriasztják az ide látogató turistákat. – Azzal, hogy megszűnt a telep, lehetőségünk nyílt egy melegkonyhás büfé kialakítására. Azt azonban nem tervezzük, hogy megvásároljuk a közel három hektáros ingatlant, ugyanis nekünk is van még szabad területünk – közölte Kolhauser János, a kikötő osztrák tulajdonosának hazai kapcsolattartója.

A Virágosmajor közvetlen szomszédságában huszonöt újonnan épült ház is áll. Mint azt Fazekas Péter, a beruházó ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, nem zárkóznak el attól, hogy megvásárolják a telepet, vagy annak egy részét. – A hosszú távú elképzeléseink között ezen a részen egy üdülőfalu kialakítása szerepel – tette hozzá. – Az egyeztetések elején tartunk még, így nehéz bármi konkrétumot kijelenteni.
Palkovits János, Fertőrákos polgármestere elmondta, a terület mindig is üdülőövezetként szerepelt a település rendezési tervében. A hivatalnak viszont arra nincs pénze, hogy ezt létrehozza, így befektetők érdeklődését várják. Amennyiben ez megvalósul, akkor az önkormányzat annyit mindenképp megtesz, hogy felújíttatja az ide vezető utat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakul Sopron közlekedése

Elkészült Sopron közlekedési koncepciója, amelynek középpontjában a vasút korszerűsítése áll. A terv kidolgozója, Mezei András elmondta, hogy a központi kérdés az volt, és még ma is az, hogy milyen irányt vesz a vasútfejlesztés. A közvélemény előtt ismert, a városvezetés szorgalmazza, hogy a vasút – amely kettészeli a várost – kerüljön föld alá. Tovább olvasom