Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Tűztorony: már bontják a toronydarut - videó

A Tűztorony rekonstrukciós munkálatai a finisükhöz értek: elkezdődött a toronydaru lebontása. A műemlék teljes felújítása, valamint a Múzeumi Információs és Fogadóközpont november közepére elkészül.

Új fejezet kezdődött a Tűztorony rekonstrukciója történetében: 400 tonnás teherbírású autódarut telepítettek a Tűztorony térségébe, ennek segítségével kezdődött el a hatalmas toronydaru bontása. Kelemen Imre projektvezető, a Soproni Városfejlesztési Kft. ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: valószínűleg október 30-ig tart a toronydaru bonyolult műveleteket igénylő elbontása. Ez idő alatt nem lehet behajtani a Városház utcába.

Valószínűleg október 30-ig fog tartani a toronydaru bonyolult műveleteket igénylő elbontása. Ez idő alatt nem lehet behajtani a Városház utcába.
Valószínűleg október 30-ig fog tartani a toronydaru bonyolult műveleteket igénylő elbontása. Ez idő alatt nem lehet behajtani a Városház utcába. Fotó: Magasi


– Várhatóan október 27-én – azaz szombaton – már teljes mértékben felszabadul az üzleteket megközelítő szervizút. Csak ezt követően újíthatják fel a daru helyén levő sétányszakaszt – közölte Kelemen Imre projektvezető.

 Olvasó - tudósítónk fotója itt érhető el >>


A Tűztorony és környéke teljes felújítása várhatóan november derekára készül el. Technikai problémából keletkezett a csúszás: mint kiderült, a harangszinten lévő nyolc, rézlemezzel fedett faoszlopot acélszerkezetekkel kellett megerősíteni, és a sisak rézlemez borításának egy részét cserélni. Időközben nemcsak ezzel, hanem a Tűztorony speciális, szálerősítéses homlokzatvasalásával is végeztek a szakemberek, s az állványzattól is megszabadították a hengeres testet. A belső kőszerkezetek is megújultak, s a befejezéshez közelednek a tornyon belüli festési és burkolási munkák.

Forrás: youtube.com


A Hűségkapu alatti átjárás lehetőségét a kivitelezők november közepére ígérik, ez időre már a Fő tér Tűztorony előtti része is rendezetté, gyalogosközlekedésre alkalmassá válik.
A Múzeumi Információs és Fogadóközpontnál is már csak a gipszkarton falak építése, a burkolati munkák, a korlátok elkészítése és a szerelvényezések vannak hátra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdték bontani a Tűztorony melletti darut Sopronban - fotó

"Csütörtökön nagy tempóban, de kellő odafigyeléssel és biztonsággal elkezdődött a soproni… Tovább olvasom