Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Tűzrőlpattant férj és feleség

Sopron - A soproni tűzoltóság két fiatal munkatársa, Németh Zita és Mikó Tamás szombaton esküdött örök hűséget. A munkahelyi szerelemből házasság lett.
Levegővel felfújt tömlőből készített sorfal várta a soproni domonkos templomból kijövet Németh Zitát és Mikó Tamást. A menyasszonyi autót szirénázó tűzoltó járművek kísérték végig a Várkerületen egészen a lagzi helyszínéig, a Sopron Hotelig. A fiatal párnak sok ideje nem jutott a pihenésre, ugyanis a lakodalom után azonnal Budapestre utaztak, onnan pedig kéthetes görögországi nászutukra.

Az ifjú férj és feleség a soproni tűzoltóságon ismerték meg egymást úgy két és fél évvel ezelőtt. Zita a szakmai gyakorlat elvégzése után költözött Sopronba, míg a nagylózsi Tamás már akkor is gépjárművezetőként dolgozott. A munkakapcsolatot fél évvel később már „szorosabb érzelmek követték". Ekkor azonban még nem gondolták, hogy azon kevesek közé fognak tartozni, akiknek tűzoltóesküvőt szerveznek a kollégák. Szerelmük azóta is töretlen, olyannyira, hogy az elmúlt szombaton fogadtak örök hűséget egymásnak. Mint elmondták, egyáltalán nem hátrány, hogy azonos a munkahelyük és a szakmájuk. A laktanyában viszont szinte csak ebédkor találkoznak, mivel teljesen más a munkakörük.

– Inkább előny, hogy Tamás egy napot dolgozik, és kettőt otthon lehet. Így ő viheti majd óvodába, iskolába a gyermekeinket – mondja mosollyal Németh főhadnagy, tűzmegelőzési kiemelt főelőadó. – Nagy családot szeretnénk, három-négy gyermeket. Jelenleg panelban lakunk, de tervezzük, hogy mielőbb kiköltözünk egy családi házba.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítik, szépítik a települések az intézményeket

Soproni térség - Az iskolásokhoz hasonlóan szeptember elején az óvodásoknak is… Tovább olvasom