Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Tűzijáték a határon

Sopron - A soproni önkormányzat ünnepi programmal készül a schengeni határnyitásra – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Fodor Tamás polgármester. A rendezvény fővédnöke Szájer József EP-képviselő.
December 20-án 19 órakor ünnepi közgyűléssel veszi kezdetét az a rendezvénysorozat, amellyel Sopron ünnepli a határnyitást. Ezzel párhuzamosan kulturális és zenés programok zajlanak a Bécsi úti határkilépő magyar oldalán, a főépület mögötti parkolóban. Fellépnek a Soproni Ütősök, 20 órától a Lord együttes, majd a Soproni Fúvószenekar és a Juice. Az est során várhatóan fellép Szabó Andris is, akinek ezen a napon lesz a lemezbemutatója Budapesten. A vak kisfiú Benkő László (a CD zeneszerzője) kíséretében érkezik a helyszínre. A városvezetők, Szájer József és Firtl Mátyás a Soproni Fúvószenekar felvezetésével 21-én nulla óra nulla perckor lépik át a határt, majd immár ismét magyar oldalon a zenekar eljátssza a magyar és az
európai himnuszt. A rendezvényt tűzijáték zárja.
December 20-án 12 óra 30 perckor szimbolikus határnyitásra kerül sor Sopronpusztán, a Páneurópai Piknik helyszínén, amelyen részt vesz Kovács László és Benita Ferrero-Waldner Európa-biztos. A várost Fodor Tamás képviseli. A Fő téren 14 órakor kezdődik a „Határtalan koncert”, amelyen fúvószenekarok lépnek fel.

Olvasóink írták

  • 2. Nagy Zsolt 2007. december 19. 15:02
    „Felháborítónak tartom, hogy az osztrákok mindent elkövetnek azért, hogy dec. 21-e után se mehessünk át Ausztriába autóval. Közutakra behajtani tilos táblát helyeznek ki, ezzel gátolva bennünket a szabad mozgásban, megsértve alkotmányos jogainkat.
    Azt javaslom, hogy kezdjünk aláírásgyűjtésbe és gyakoroljunk politikai nyomást az osztrák félre.”
  • 1. Borbély Csilla 2007. december 19. 10:45
    „Van lehetőség dec. 20-án, vagy 21-én a tényleges határátlépésre bárkinek? Akár egy fotó elkészítése időtartamára is érdekelne. Vannak feltételek?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kereskedelmi központ és klinika épül

Sopron - Ha minden az elképzelések szerint halad, mintegy 150 újabb munkahely jön létre az… Tovább olvasom