Kisalföld logö

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 3°C

Tüzép-raktár épül az Ágfalvi úton

Sopron - Közel 130 millió forintért eladja az önkormányzat az Ágfalvi úton a Lippai-iskola kertje és a családi házas övezet közötti, több mint egyhektáros ingatlanát. A vevő Tüzép-telepét bővítené itt egy raktárépülettel.
Az önkormányzat július 15-i határidővel értékesítési pályázatot írt ki egy több mint egyhektáros, Ágfalvi úti, Lippai-szakközépiskola mellett lévő ingatlan eladására, mely vevőre is talált. A csütörtöki rendkívüli közgyűlésen el is fogadták a vételi ajánlatot.

A területre jelenleg nincs hatályos szabályozási terv, ezért a közgyűlésen kisebb nézeteltérés alakult ki a frakciók között az értékesítésről. A jegyző elmondta, a beépítés esetén az illeszkedés szabályai lesznek irányadók. Tovább tetézte a vitát, hogy a gazdasági bizottság a pályázó teljes ajánlatát látta, ám a közgyűlés elé kerülő anyagban annak fele hiányzott. Többek között az is, hogy milyen céllal vásárolnák meg az ingatlant.

Végül kiderült: a szemközti Tüzép-telepet bővítené itt tulajdonosa.

Az előterjesztés szerint egy olyan pályázat érkezett, amely megfelelt a kiírásinak. Ez 108 millió forint plusz áfa, azaz bruttó 129,7 millió forintos vételárat ajánl. – Tervünk szerint valóban bővítenénk az Ágfalvi út másik felén található Tüzép-telepünket – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Horváth Józsefné, a pályázat egyik benyújtója. – Ezt azonban nem a közeli jövőben, hanem majd csak három-négy évvel később szeretnénk megvalósítani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakoribb büntetés a kerékbilincselés

Sopron - Az útfelújítási nagyberuházások elkészültével gyakoribbá válik Sopronban a kerékbilincs… Tovább olvasom