Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Tűzcsap a Sarudi utca tervezett nyomvonalában

Sopron - A Sarudi utca tervezett nyomvonalában épített tűzcsapot a soproni vízmű. Kiderült, nem volt tudomásuk arról, hogy az utca építési tervei már elkészültek.
Egy olvasónk hívta fel szerkesztőségünk figyelmét a Sarudi utcában április végén épített tűzcsapra, amelyet – mint írja – a tervezett utca nyomvonalának kellős közepén helyeztek el. Építési tervekkel már rendelkeznek, s a lakóközösség pályázik önkormányzati támogatásra is.

– Nem volt tudomásunk arról, hogy átépítik a Sarudi utcát, ezért került a mostani helyére a tűzcsap – válaszolta lapunk érdeklődésére Kárász Tibor, a vízmű üzemmérnökségének vezetője. – A felszín feletti tűzcsapot a tűzoltóság kérésére alakítottuk ki, mert a közelben egy társasház épült. Korábban a Harkai úton a földfelszín alatt volt. Természetesen azonnal áthelyezzük, ha kitűzik az utca új nyomvonalát.

Az utca tervezett nyomvonalába épített tűzcsapot a vízmű áthelyezi. Fotó: Magasi Dávid
Az utca tervezett nyomvonalába épített tűzcsapot a vízmű áthelyezi. Fotó: Magasi Dávid


A Harkai utca és a Sarudi utca környékén szembetűnő a légkábelek szemet bántó összevisszasága, amely sajnos nem egyedi jelenség a városban, akkor, amikor földkábellel is megoldható az áramellátás.
– Valóban, Sopron több körzetében is rontják a városképet a légkábelek – mondta Kerekes Attila városi főmérnök.

– Ez a megoldás nemcsak Sopronra jellemző, hanem az ország sok-sok településére. Az önkormányzat mint a közvilágítás felelőse napjainkban már a földkábeles eljárást részesíti előnyben. A Sarudi utcában is földkábel szállítja az áramot. Az új lakóterületeken (például Kutyahegy) már az épületekhez is földkábelt építenek ki. A korábban megépített légvezetékek problémáját ez azonban nem oldja meg, ezért az önkormányzat pályázatot nyújt be, hogy egy-egy körzetben a vezetékek föld alá kerüljenek.

Olvasóink írták

  • 1. FREDDY/S 2008. május 15. 14:23
    „"- Ez a megoldás nemcsak Sopronra jellemző, hanem az ország sok-sok településére. " Hát akkor egyenlőre nem is célszerű a problémát megoldani, mert máshol is így van. Ez a szemlélet a hibás a város értelmetlen fejlődéséért, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határnyitás: Három év, míg autóval mehetünk Margitbányára

Bécs - Határ menti települések polgármesterei és Burgenland tartományi kormányzatának képviselői… Tovább olvasom