Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Tűz Sopronban egy panelpincében

Tűz ütött ki Sopronban tegnap este a Király Jenő utca egyik négyemeletes panelházában. A tűzoltók a ház valamennyi lakóját kimentették, a lángokat eloltották.
Nagy riadalom támadt tegnap este háromnegyed 9-kor Sopronban a Király Jenő utca egyik négyemeletes háztömbjében, amikor lángok törtek ki a 30. számú lépcsőház pincéjéből. A tűzoltóságra pillanatok alatt legalább tíz vészjelzés érkezett, az első egységek három perc alatt a helyszínre értek. A soproni mentősök Lövőről, a tűzoltók Kapuvárról kaptak segítséget, hogy minél nagyobb erő álljon rendelkezésre mentéshez. A sűrű, fekete füst a háztömb valamennyi lépcsőházát elárasztotta, ezért a tűzoltók minden lakásból gázmaszkban menekítették ki a lakókat.

– Az első emeleten lakunk. Amikor kinéztünk az ablakon, nem akartunk hinni a szemünknek, olyan füst gomolygott –  mondta Horváth Józsefné nyugdíjas. – Úgy hallottuk, hogy valaki gyertyát hagyott a pincében, az okozta a tüzet.

A tűz gyorsan tovaterjedt, borzasztó nagy füst keletkezett, ám a fiatalember is azonnal hívott segítséget.
– Négy lépcsőházat kiürítettünk, a lángokat húsz perc alatt eloltottuk. A tűz okát vizsgáljuk – összegzett Horváth Gábor hadnagy, szolgálatparancsnok. Körülbelül negyven embert kellett kihozni légző álarcban. Amikor kiérkeztek, már a pince szellőzőablakain törtek fölfelé a lángok, amelyek mintegy húsz négyzetméteren pusztítottak. A tűzoltóság a lakók hallomásaira nem hagyatkozik, alapos vizsgálat eredményétől várják a választ a történtekre. Szerencsére senki nem kapott füstmérgezést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós forrásból épülne

Körvonalazódik, hogy milyen besorolású útra és mely útszakaszokra kérhető európai uniós támogatás az elkövetkezendő hét évben. A végleges adatokat az úgynevezett Közlekedésfejlesztési Operatív Program tartalmazza majd, amit várhatóan október végén, november elején fogad el a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. A változások megyénket két esetben érintik. Tovább olvasom