Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Tűz Fertőrákoson: meghallgatták a szemtanúkat

A fertőrákosi strandon történt tűzesettel kapcsolatosan a tűzvizsgálók a szemtanúkat hallgatták meg kedden. Az idegenkezűség sem zárható ki, hogy felcsaptak a lángok.

Mikor riasztották a tűzoltóságot? Mikor érkeztek a helyszínre? Mi módon kezdték meg az oltást? Láttak-e gyanúsan mozgó idegeneket, esetleg randalírozókat? Információink szerint ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tettek fel a soproni tűzoltóságon kedden a szemtanúknak a fertőrákosi strandon bekövetkezett tűzzel kapcsolatban. 

Július 5-én éjszaka kigyulladt és teljesen leégett az egyik nádtetős étterem, amelynek lángjai átterjedtek a szomszédos hasonló épületre is. Az is szinte porig égett.

Sztojka András: A tűzvizsgálók kérdéseiből arra lehet következtetni, hogy még nem egyértelmű a tűz oka. Fotó: G. M.
Sztojka András: A tűzvizsgálók kérdéseiből arra lehet következtetni, hogy még nem egyértelmű a tűz oka. Fotó: G. M.


– A tűzvizsgálók kérdéseiből arra lehet következtetni, hogy még nem egyértelmű a tűz oka – nyilatkozta a Kisalföldnek Sztojka András, a Fertő tavi vízi mentők vezetője, aki szintén az egyik meghallgatott volt.

– Egyelőre nem zárható ki sem az elektromos meghibásodás, sem az idegenkezűség. További kérdések vonatkoztak a civilek jelzéseire: mikor, hogyan hívták a tűzoltókat, s hogy mikor érkezett ki a hivatásos, illetve az önkéntes állomány.

Hivatalból bekérték a híváslistákat is, ami lehetőséget fel is ajánlottunk, de a listát a szolgáltatótól csak augusztus első hetében fogjuk megkapni. Ebből egyértelműen kiderül majd, hogy az első és az utolsó tűzjelzés között mennyi idő telt el.

Most is megerősítem: egy horgász, valamint jómagam még éjfél előtt pár perccel, egymástól függetlenül riasztottuk a tűzoltókat. Azt nem tudom, még hányan szóltak be a 105-ön, de a vízi mentők telefonján még 0 óra 20 perckor is jeleztünk a tűzoltóságra.

Nem tudni, milyen okból, de az első 105-ös riasztásomat egyébként a mosonmagyaróvári központ fogadta, a második hívásomat már a győri. Igen sajnálatos tényként kellett fogadnunk, hogy a jelzés nem a soproniakhoz futott be, mert szerintem ez is időveszteséget okozott. Itt minden perc számított, hiszen bekövetkezett, amitől tartani lehetett: az északi szél nyomán átterjedtek a lángok a szomszédos, ugyancsak nádtetős épületre.

– Folyamatban lévő hatósági tűzvizsgálatról az ügy lezárásáig a katasztrófavédelem nyilatkozatot nem ad ki – közölte Dobos Viktória hadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferense.
Információink szerint a rendőrség is vizsgálódik a fertőrákosi strandon történt tűzesettel kapcsolatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődhet az arénafejlesztés Sopronban

A Raabersport kft. taggyűlése egyhangú szavazással megválasztotta második ügyvezetőnek Kosztka Lászlót. Tovább olvasom