Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -1°C | 6°C Még több cikk.

Turisztikai terv készül Sopron környékéről

Sopron–Burgenland - Elkészíti a régió turisztikai feltárási tervét a Sylvanus Alapítvány, miután 3,5 millió forintos Interreg-pályázati pénzt nyert el erre a célra. A kivitelezés a későbbi pályázatok sikerén múlik.
Még a tavalyi év végén nyert el 3,5 millió forintot a Sylvanus Alapítvány a területfejlesztési hivatal által kiírt Interreg-pályázaton. A 2008 márciusáig tartó tíz hónapos projekttel Sopron környéke turisztikai feltárási tervét kívánja megalkotni az alapítvány.

– A terv magában foglalja a régió határon átnyúló egységes természetrajzi terület legfontosabb látnivalóinak túraúthálózattal való összekapcsolását – mondta el Tutuntzisz Ákos kuratóriumi elnök. – A tervezés alatt sor kerül a megállóhelyeknél a szükséges térbútorok kiválasztására, irányjelzők és információs táblák elhelyezésére, mely a kiemelt helyszínek rövid ismertetését tartalmazza. A turistaút-hálózattal megismerhetővé válnak a fel nem tárt volt határzár területeinek történelmi és természeti értékei.

Tutuntzisz Ákos hozzátette, olyan terv készül, mely majd egy következő pályázati forrásból kivitelezhető. – Az ehhez szükséges pénzt az idén ősszel kiírásra kerülő pályázattal kívánjuk megszerezni – folytatta az elnök. – Jövőbeni tervek között szerepel a soproni amfiteátrum és a Borostyánkőút turisztikai feltárásának kivitelezése, valamint szociálisan rászorultak foglalkoztatásával hulladékgyűjtés a területeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommillió iskolafelújításra

Nagycenk - ''Nagycenken az idei évben is erőnkhöz mérten tudjuk fejleszteni iskolánkat, aminek… Tovább olvasom