Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Tüntetés zebrán, ház előtt

Sopronban a tervezett teljes útpályalezárás helyett körforgalmi csomópontnál „zebrálással” demonstráltak a Gyurcsány-kormány ellen szombaton. Kránitz László országgyűlési képviselő háza előtt is tüntettek. Vasárnap a Hűségzászlónál az Új Magyar Vérszövetség tartott tiltakozó rendezvényt.
Sopronban szombatra a Csengery utca teljes útpályalezárását tervezték a „Civilek a nemzetért, az igaz országért" elnevezésű tömörülés tagjai. Az előzetesen bejelentett akciót azonban a rendőrség, majd a megyei bíróság is elutasította. A Csengery utca és a Kőszegi úti körforgalmi csomópontnál szombaton reggel össze is gyűlt tizenegy tüntető.

A főszervező, Gőbl György elmondta: a rendőrségtől aznap reggel kézhez vett megyei bírósági elutasító határozatot érvénytelennek tekinti, mivel a többoldalas dokumentumon egyetlen kézzel ellátott aláírás, valamint bélyegző sem szerepelt. Ezért a nemzetiszínű zászlókba öltözött demonstrálók – a polgári engedetlenség egy sajátságos változataként – kisebb megszakításokkal, húsz percen keresztül körbejárták a körforgalom zebráit, ezzel lassítva a gépjárművek tovahaladását. Atrocitás nem történt, s a helyszínt biztosító rendőrök beavatkozására sem volt szükség.

Kránitz László szocialista országgyűlési képviselő háza előtt szombaton este mintegy negyvenen tartottak demonstrációt, a politikus és családja azonban nem tartózkodott odahaza. „A soproni kórház megmentése érdekében együtt tüntettünk. Az ország számos településén azonban leépítik kórházainkat, s ezt Kránitz László megszavazta. Miért? Szolidáris ez az ország többi lakójával?" – tette fel a kérdést a főszervező, aki hasonló tartalmú levelet dobott be Kránitz László postaládájába.
Kránitz László előzőleg fizetett hirdetésben foglalt állást politikai nézetkülönbségeik megbeszélésére. Azt kérte továbbá, hagyják ki ebből az ügyből a családját, gyermekeit.

Ennél is nagyobb érdeklődéssel, több mint ötven résztvevővel vette kezdetét az Új Magyar Vérszövetség vasárnap délutáni programja a Hűségzászlónál – igaz, a rendezvény vége felé a jelenlévők száma mintegy harmincra apadt. A politikai tömörülés egyik országos élenjárója, Kőműves Géza beszédében kifejtette: becsületbe oltott hazaszeretetre és bátorságra van szükség, hogy felemelkedjen a kiszolgáltatott haza, majd kevésbé hízelgő jelzőkkel illette a nemzetközi nagytőkét éppúgy, mint a hazai parlamenti pártokat és a politikusokat. Egyebek mellett kijelentette, indítványozzák az Országgyűlés feloszlatását: alkotmányozó nemzetgyűlést szeretnének, egyszersmind bevezetnék az alkotmányos királyságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műemlék lett a hattyús ház

Schiller János tervei alapján 1901-ben ifj. Forster Gusztáv építette Sopronban a Pócsi utca 2. szám alatti, úgynevezett hattyús házat, melyet a közelmúltban nyilvánított műemlékké Hiller István oktatási és kulturális miniszter. A ház egykoron Sopron egyik legesztétikusabb lakóotthonának számított, szépségét ma már csak részleteinek szemlélésekor fedezhetjük fel. Tovább olvasom