Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Tündértitkok: Hamarosan kapható a Kisalföld mesekönyve

Fertőszentmiklós–Hegykő - Hamarosan kézbe is lehet venni a Tündértitkokat, a Kisalföld nagy mesekönyvét. Bizton állíthatjuk, az igényes mesék mellé igényes illusztrációk készültek.

Már csak pár nap, s lapozhatjuk, olvashatjuk a Kisalföld nagy mesekönyvét. A kötetet lelkes olvasóink írták, s megyebeli diákok illusztrálták. A fertőszentmiklósi általános iskola nyolcadik osztályos tanulói, Szalai Nikoletta és Horváth Terézia a meséket a címük alapján választották ki.

Fotók: Magasi
A rajztanár Pappné Horváth Mária a tehetséges diákokkal, Horváth Teréziával és Szalai Nikolettával. Fotó: Magasi

Szerintük a megkapó cím szinte mindent elárul, így fejben már összeállt, mit is festenek le. A munka nem volt könnyű, hiszen miként lehet képben megjeleníteni egy varázsceruzát vagy a sárkány harcát? Pappné Horváth Mária rajztanár segítségével ügyesen megoldották a feladatot. Igaz, a két diák most először készített ilyesfajta illusztrálást. Mint elmondták, a fantáziájuk mellett a mesék szövegét is figyelték, ugyanis a képnek illeszkednie kellett a történethez.

 Katona Kata, Árki Rebeka, középen a felkészítő Hortobágyi Szerafina.
Katona Kata és Árki Rebeka. Középen a felkészítő Hortobágyi Szerafin.

A hegykői diákok feladata sem volt kevésbé egyszerű. A nyolcadikos Árki Rebeka az aranyhajót, míg a hetedikes Katona Kata a színek születését álmodta meg s festette le. Mindketten sokat rajzolnak és folyamatosan vesznek részt kiállításokon, pályázatokon.

A felkészítő tanárnak, Hortobágyi Szerafinnak az volt a feladata a nagy munkában, hogy irányítsa a tanulókat, s tanácsokkal lássa el őket. Hogy mindez mennyire jól sikerült, hamarosan mindenki számára láthatóvá válik.

Rendelés
A Kisalföld mesekönyve már megrendelhető az ingyenesen hívható 06-80/504-504-es telefonszámon. Hűséges előfizetőink 3500 forint helyett 1990 forintért juthatnak hozzá a kötethez.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kránitz László: Ne riogassa a nyugdíjasokat a Fidesz!

Sopron - Továbbra is mintegy kétmillió öregségi nyugdíjas részesül a 13. havi nyugdíjban, közülük is… Tovább olvasom