Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Tündérfesztivál ötödször

Ötödik alkalommal szervezi meg a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. a Tündérfesztivált. A családi napon minden korosztály talál programot az Erzsébet-kertben, ami szombaton mesevilággá változik.

Most már egy soproni sem csodálkozik, ha egy anyuka szárnyakkal tolja a babakocsit és a kislányok koronával a fejükön igyekeznek az Erzsébet-kert felé. Szombaton ötödszörre népesül be a mesék birodalmának lakóival az Erzsébet-kert, ahová már messzi földről is érkeznek tündérek és manók.

A családok szórakoztatásáról gondoskodó programokat felsorolni is nehéz, az biztos, hogy kicsi és nagy egyaránt talál kedvére valót. A legnagyobb izgalmakat bizonyára a viseletverseny váltja majd ki, ahol kiderül, a hetek óta tartó készülődés kinél hozta meg a remélt sikert.

A Printz-pihenőnél szombaton már hajnali 4.20 órakor gyülekeznek a legtürelmetlenebb tündérek, a hivatalos megnyitó 10 órakor lesz, aztán pantomim és táncbemutatók szórakoztatják a nagyérdeműt. 16.45 órakor hirdetik ki, kié lett a legjobb jelmez, aztán folytatódnak a koncertek és bemutatók. Közben persze több helyszínen lehet játszani, kézművesremekeket alkotni és vetélkedni.

A bátrak a csillagösvény állomásait végigjárva kipróbálhatják ügyességüket, megküzdhetnek például a sárkányokkal vagy verssel űzhetik el a nem túl kedves szellemeket. A sok-sok mesebeli lény mellett ott lesznek a Szigetköz tündérei is, akik a felnőttek aláírásait gyűjtik élőhelyük megmentése érdekében...

Olvasóink írták

 • 13. Jetta 2012. június 24. 21:12
  „10. raptor12 2012.06.24. 09:28 Csak mert nem azt és úgy látom ugyanazt, mint te, attól miért nekem lenne szocializációs problémám és lelki szegénységem?!Ha a szubjektív véleményem neked azt jelenti, hogy "lyen pejoratív színben feltüntetni ezt a fesztivált nagy lelki szegénységre vall!" akkor inkább nálad vannak a gondok!”
 • 12. Csabazs 2012. június 24. 11:23
  „Azért képeket is felrakhattak volna!”
 • 11. kumpala 2012. június 24. 10:04
  „Jobbító jellegű kritikai észrevétel: a fesztivál méretéhez és a látogatók számához képest kevés az 1 db vattacukros, kűrtőskalácsos és langallós. Elég idegölő félórákat sorban állni ezekért, gyerekekkel. Legközelebb kérem, engedjenek be több árust, mindenki jobban jár. Hely lenne, kereslet is. És talán akkor nem is kerülne 850 Ft-ba egy kűrtős...”
 • 10. raptor12 2012. június 24. 09:28
  „Jetta!!

  Ha "megriadtál néhány arc festett gyerektől" komoly szocializációs problémáid lehetnek!
  Ilyen pejoratív színben feltüntetni ezt a fesztivált nagy lelki szegénységre vall!”
 • 9. Jetta 2012. június 23. 23:51
  „kockasajt 2012.06.22. 14:51 Nem vagy egyedül. Ott voltam. Megriadtam néhány arcfestett gyermektől, volt viháncoló "tündérjelmezbe" bújt anyuka, a mesékből megismert légiesen könnyed tündérekkel szemben itt bőven volt túlsúlyos, hosszú klepetyusba bagyulált , s még szárnyakkal is ellátott..khm...jelmezes hölgy, a tündérek és manók világába valóban beillő(?!)söröző ifjú apukák söröspohárral a kezükben, fejükön zöld koszorúval...a négylábú kedvencekre is(!) tündérszárnyakat eszkábáltak...voltak viaskodást oktató "tündérek"...és aláírás gyűjtögetés "nemes" célért- csak hogy idejében szokja a gyerek az effélét....s bőven volt lehetőség kiadni a drága magyar forintot "szemünk fénye" kívánságaira:-) Pozitív, hogy idén sokkal gazdagabb programkínálatra költhettünk- nagyobb területen.”
 • 8. Pelok 2012. június 23. 23:46
  „Kockasajt!

  A rendezvény senkinek sem árt, a gyerekek imádják, így a szülők is. Mi akkor a gond?”
 • 7. t.b.1111 2012. június 23. 22:41
  „sogorferenc,köszönöm,ez korrekt volt .Köszönöm”
 • 6. scilla 2012. június 23. 22:14
  „Már évek óta szerettem volna megnézni, de eddig nem jött össze - ma azonban végre kijutottam a Tündérfesztiválra, unokástul. Nagyon aranyos, szép dolgok voltak, klassz játékok, jó hangulat, pedig kicsit riogatott még a sok felhő - a hangulat mégis felhőtlen volt. Nagyon szép, aranyos, stílszerűen: tündéri volt az egész! Hogy ebben mi lenne a "gáz", fel nem foghatom...
  Gratulálok a szervezőknek :)”
 • 5. sogorferenc 2012. június 23. 00:05
  „1.Kockasajt- bocsánat, hogy megszólítom,de valóban érdekelne, hogy mi volt az a belső mozgató rugó, ami alapján leírta ezt a sort!? Azt értem, hogy az öt éve megszületett rendezvény amely több ezer embernek
  (gyereknek/fiatalnak/felnőttnek) örömet szerez, Önnek nem tetszik, de, hogy fáradtságot nem kimélve ilyen egyszerűen fogalmazzon és leírja, ez valóban érdekelne?”
 • 4. xen 2012. június 22. 22:46
  „sztárvendég M.Gy.”
 • 3. titáti 2012. június 22. 20:57
  „Akkor gáz a Savaria fesztivál is?”
 • 2. a90 2012. június 22. 15:06
  „Kockasajt! Miért tartod "gáz"-nak a Tündérfesztivált? Tökéletes program a gyerekeknek, akik végre a tündérek és manók világába csöppenhetnek, és nem a robotok és az erőszak világába.”
 • 1. kockasajt 2012. június 22. 14:51
  „Nem tudom, lehet hogy csak én vagyok így vele, de szerintem ez olyan gáz ... az egész Tündérfesztivál dolog”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kit indítanak a pártok a soproni időközin?

Minden parlamenti pártnak lesz képviselő jelöltje a soproni időközi választáson. A civilek is… Tovább olvasom